Un nou drum și o nouă parcare pentru 80 de camioane în Portul Constanța, în zona în care ajung tirurile cu cereale

Uniunea Societăților de Expediții din România

Un nou drum și o nouă parcare pentru 80 de camioane în Portul Constanța, în zona în care ajung tirurile cu cereale

Conform Mediafax, Administrația Portului Constanța a anunțat marți, 20 februarie 2024, finalizarea unui nou drum și a unei parcări pentru 80 de camioane, între porțile 7 și 9, zona în care ajung tirurile cu cereale.

Administrația portului precizează faptul că proiectul a fost realizat cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare, inițiativa Solidarity Lanes.

Pe 4 mai 2023, la Constanța, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, a fost semnat Contractul de finanțare, în valoare de 13.467.227,19 lei (fără TVA).

Proiectul a inclus atât construirea unui drum cu îmbrăcăminte asfaltică cu lungime de 2.237 metri liniari, cu două benzi de circulație (câte una pe sens), cât și o parcare cu suprafața de 14.000 metri pătrați, unde pot fi staționate aproximativ 80 camioane.

Noua investiție beneficiază de un sistem de iluminat realizat cu lămpi LED, asigurând astfel un iluminat stradal eficient și în concordanță cu ultimele standarde naționale și internaționale. Astfel, au fost montați 91 de stâlpi de iluminat cu o înălțime de 8 metri, echipați cu console și lămpi.

Terenul pe care s-a realizat investiția este câștigat din mare, fiind o suprafață pe care, de-a lungul timpului s-au făcut mai multe umpluturi rezultate din excavații, precizează sursa citată.

„Faptul că noul drum poate face legătura dintre Poarta 7 și Poarta 9 îl face important pentru fluidizarea traficului rutier cu cereale, deschizând noi oportunități de dezvoltare a zonei, sectorul fluvio-maritim dispunând de un mare potențial de atragere de noi activități cu efecte economice”, a declarat administrația portului.

 

Sursa: www.mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »