Maersk va analiza achiziția DB Schenker

Uniunea Societăților de Expediții din România

Maersk va analiza achiziția DB Schenker

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a scos la vânzare DB Schenker, unul dintre cei mai mari furnizori de logistică din lume, în decembrie 2023, într-o tranzacție care se preconizează că va fi în valoare de 20 de miliarde de euro, dacă va fi finalizată.

Maersk a declarat anterior că nu ar fi interesată să achiziționeze DB Schenker sau o companie similară de transport mari, cu toate acestea, Vincent Clerc, CEO al AP Moller Maersk, a dezvăluit o potențială schimbare de părere în timpul prezentării rezultatelor pe 2023, din 8 februarie.

Întrebat despre posibilitatea de a cumpăra DB Schenker, Clerc a spus că firma pe care o conduce trebuie să-și diversifice veniturile prin activități din afara transportului maritim, precum logistica. Dimensiunea mare a tranzacției o face una care trebuie să fie analizată de către Maersk:„Va avea o consecință dacă facem sau nu afacerea, pentru că va schimba peisajul în logistică, în funcție de cine face afacerea.” a mai adăugat CEO-ul Maersk.

El a menționat și achiziția Ceva Logistics de către CMA CGM, companie care a reușit să îmbine serviciile de transport și logistică. Linia de containere rivală CMA CGM a achiziționat CEVA Logistics în 2019.

Maersk a făcut o serie de achiziții de logistică, încercând să-și extindă afacerea pentru a deveni un consolidator și se așteaptă să continue să facă acest lucru, deoarece dezvoltarea capacităților în mod organic durează prea mult.

Potrivit ziarului german Dvz, 25 de companii și-au exprimat interesul pentru DB Schenker, printre care se pare că s-ar afla DSV, MSC, UPS, DHL, DP World și Abu Dhabi Ports.

 

Sursa: www.logisticpost.ro

Pentru mai multe știri, vă puteți abona gratuit, doar cu adresa de email, pe site-ul www.logisticpost.ro/sau puteți trimite adresa de email la office@logisticpost.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »