Cursuri

Uniunea Societăților de Expediții din România

Ce trebuie să știți despre cursurile de expediții de mărfuri

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) organizează cursuri în domeniul expedițiilor de mărfuri, respectând Standardele FIATA (Federația Internațională a Asociațiilor de Expeditori de Mărfuri).

Cursanții vor învăța elementele esențiale necesare unui expeditor de marfă profesionist, astfel încât să planifice și să execute expedieri prin toate modurile de transport, să înțeleagă rutele, tarifele, să cunoască și să gestioneze bine documentația de transport. Cursurile noastre vă vor învăța toate aceste abilități, inclusiv cum să lucrați cu expeditori, destinatari, transportatori, depozite, companii de asigurări și autorități.

Vă invităm să participați la aceste cursuri, ținând cont și de cerințele din Codului Muncii prevăzute la Titlul VI – Formarea profesională (Art. 194 – „Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii…”), cheltuielile aferente suportate de angajator fiind deductibile fiscal.

Acreditate de FIATA

Conținutul cursurilor și modul lor de predare sunt validate de către FIATA, o dată la patru ani, pe baza unor standarde ce sunt îmbunătățite regulat, pentru a ține pasul cu dinamica industriei expedițiilor de mărfuri.

Create și predate de profesioniști în domeniu

Materialele de curs sunt elaborate de profesioniști specializați în expedițiile de mărfuri și sunt concepute pentru a ajuta cursantul să profite de această expertiză prin prelegeri și studii de caz.

Unice în România

USER este singura asociație din România care este acreditată pentru a susține aceste cursuri, întrucât a obținut Certificatul de revalidare de la FIATA.

Desfășurate online

Cursurile sunt organizate online, astfel încât să participe cursanți din toată țara și din străinătate, fără a fi nevoie să se deplaseze la o sală de curs anume.

Flexibile

Pot fi urmate cursurile complete pentru obținerea Diplomei FIATA în Expediții sau doar pachete de curs specializate pe moduri de transport (rutier, feroviar, aerian, maritim) pentru obținerea Diplomei USER de competență profesională.

Cursuri complete pentru obținerea Diplomei FIATA în Expediții

Cursurile sunt structurate în 14 module ce acoperă toată paleta de activități din industria expedițiilor.

Având în vedere complexitatea domeniului predat, cursurile sunt intensive.

La terminarea cursurilor și promovarea testelor de evaluare, cursantul poate obține:

• Diploma FIATA în Expediții, recunoscută pe plan internațional;
• Diploma USER de competență profesională în domeniul expedițiilor de mărfuri.

Tarife:

Membri 1050 EURO
Ne-membri 1200 EURO

Aflați mai multe

Pachete de cursuri

Curs transport rutier

Cursurile sunt structurate în 2 module ce acoperă cunoștințele pe care trebuie să le dețină un expeditor ce acționează în domeniul transportului rutier de marfă.

La terminarea cursurilor și promovarea testelor de evaluare, cursantul poate obține Diploma USER de competență profesională.

Tarife:
Membri 465 EURO
Ne-membri 550 EURO

Curs transport feroviar

Cursurile sunt structurate în 2 module ce acoperă cunoștințele pe care trebuie să le dețină un expeditor ce acționează în domeniul transportului feroviar de marfă.

La terminarea cursurilor și promovarea testelor de evaluare, cursantul poate obține Diploma USER de competență profesională.

Tarife:
Membri 465 EURO
Ne-membri 550 EURO

Curs transport aerian

Cursurile sunt structurate în 2 module ce acoperă cunoștințele pe care trebuie să le dețină un expeditor ce acționează în domeniul transportului aerian de marfă.

La terminarea cursurilor și promovarea testelor de evaluare, cursantul poate obține Diploma USER de competență profesională.

Tarife:
Membri 465 EURO
Ne-membri 550 EURO

Curs transport maritim

Cursurile sunt structurate în 2 module ce acoperă cunoștințele pe care trebuie să le dețină un expeditor ce acționează în domeniul transportului maritim de marfă.

La terminarea cursurilor și promovarea testelor de evaluare, cursantul poate obține Diploma USER de competență profesională.

Tarife:
Membri 465 EURO
Ne-membri 550 EURO

Testimoniale

Iată câteva păreri ale foștilor cursanți:

Cursul a fost interactiv, instructiv, explicat prin cazuri concrete, atât din experiența lectorilor, cât și din partea cursanților.

Un curs cu materiale excelent redactate, bine structurat, documentat, cu exemple practice și răspunsuri lămuritoare, iar lectorii bine aleși și documentați.

Mă bucur că am avut șansa de a participa la acest curs. Mulțumesc USER pentru această oportunitate pe care o consider un pas înainte în dezvoltarea mea profesională.

Mario Alexandru Bulău

Student anul 2 – Facultatea de Navigație și Transport Maritim și Fluvial, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța

Vă mulțumesc pentru toată experiența cursului. A fost foarte interesant și m-a ajutat foarte mult să înțeleg mai bine procesul fiecărui tip de expediție. Termenii îmi sunt mult mai clari acum.

Profesorii ne-au împărtășit din experiența lor vastă și asta m-a ajutat foarte mult în întelegere.

Corina Neculai

Hook SRL, Constanța

Din punctul meu de vedere este un curs foarte bine structurat, cu informație cuprinzătoare, profesori care au știut să explice pe înțelesul tuturor și care au înțeles nevoile participanților de noi cunoștințe în acest sector de business.

Ținând cont că am activat mai bine de 15 ani în domeniul transportului rutier de marfă în regim internațional la SC Interfrigo Logistics SA, plecând din țară și ajungând într-o țară insular europeană, mă bucur că am optat pentru a parcurge toate modulele, aici punându-se mai mult accent pe transportul maritim containerizat sau aviatic și mai puțin pe cel rutier.

Doresc să felicit toți membrii echipei USER pentru că mi-au oferit această oportunitate de a învăța și studia și altceva în acest domeniu atât de vast.

Marius Gongănău

Irlanda

Mă bucur mult că am avut această șansă și am putut lua parte la cursurile organizate de USER.

Timpul a trecut chiar foarte repede, deși inițial, când a vorbit șeful meu de înscriere, îmi părea o perioadă îndelungată. Pentru mine personal, a fost o perioadă frumoasă (deși plină – muncă, curs, copii, casă), cu oameni deosebiți și bine pregătiți, în care am aflat multe lucruri noi și care cu siguranță îmi vor fi de folos. Materialele de curs și anexele puse la dispoziție consider că îmi vor fi de folos în continuare, informațiile oferite fiind prețioase.

Vă mulțumesc pentru tot! Și pentru răbdarea pe care ați avut-o cu fiecare în parte dintre noi.

Vă apreciez mult!

Anca Cibotariu

Way Farer Trans SRL, Rădăuți

Beneficiari ai cursurilor

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) SA
SEAL EXPRESS LOGISTICS SRL
HOLLEMAN SPECIAL TRANSPORT & PROJECT CARGO SRL
MAURICE WARD & CO SRL
HOOK SRL
ROMEXPED GROUP SRL
GP INTERMODAL SRL
HONEXPRES SRL
BONI TRANSPORTES SRL
BENEFALVAN V.M. SRL
MANAGE LOG SRL
CRYSTAL LOGISTICS SERVICES SRL
CARPATHIA TRANS SRL
TRANSFER INTERNATIONAL SPEDITION SRL
FEDEX TRADE NETWORKS TRANSPORT & BROKERAGE SRL
ASG SPEDITION SRL
ELKA INTERNATIONAL SRL
KLG EUROPE LOGISTICS SRL
CALBERSON ROMANIA SA
IMPERADOR SRL
GRIBEX TRANS SRL
EASTSHIP PROJECTS & LOGISTICS SRL
TRANS INTERNATIONAL SPED NCA SRL
FOXTRANS SERVICES SRL
YUSEN LOGISTICS ROMANIA SRL
UNICOM TRANZIT SA
TRAMAR SA

Intrebări frecvente

Este obligatoriu ca persoana care se înscrie la cursuri să aibă studii universitare?

Nu sunt obligatorii studiile universitare, fiind suficiente studiile medii.

Programul cursurilor este prevăzut astfel încât să poată participa și persoane care nu pot lipsi de la locul de muncă în timpul zilei?

Programul sesiunilor online și al examenelor este prevăzut în timpul săptămânii, după orele 17:00 – 18:00.

Dacă doresc să urmez două pachete de curs specializate (de exemplu: Transport rutier și Transport aerian) la un interval de timp, este necesar să parcurg de două ori modulul Introducere în expedițiile de mărfuri?

Dacă ați parcurs modulul suplimentar obligatoriu la cursul de Transport rutier, nu mai este cazul să îl repetați când veți urma cursul de Transport aerian. Mai mult decât atât, veți beneficia de un tarif special pentru două pachete de curs. Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la training@user.ro.

Cum aplic pentru obținerea Diplomei FIATA în Expediții?

După finalizarea cu succes a cursului complet de 14 module și absolvirea testelor de evaluare, cursantul trebuie să completeze un formular de cerere și să îl depună la USER, care îl va completa cu cerințele ce îi revin, apoi îl va trimite la FIATA. FIATA este singura responsabilă pentru aprobarea și administrarea diplomei sale. Formularele completate trebuie trimise la training@user.ro

În cât timp obțin Diploma FIATA în Expediții după completarea formularului de cerere?

Procesul de aplicare ar trebui finalizat în termen de 30 de zile lucrătoare de la primirea cererii până la eliberarea diplomei, dacă toate informațiile au fost transmise la FIATA cu acuratețe de către cursant și USER. Cu toate acestea, intervalul de timp poate fi supus unor variații în funcție de circumstanțe ce nu țin de FIATA. În cazul în care procesul este întârziat, FIATA va informa USER, iar USER va informa cursantul.

Dacă suntem o companie care dorește să trimită câțiva angajați la un pachet de curs specializat (de exemplu: Transport maritim), putem obține o ofertă personalizată?

Numărul minim pentru care putem organiza o clasă numai pentru angajații dvs. este de 6 cursanți înscriși. Astfel, vă putem organiza cursul Transport maritim în perioada și la frecvența pe care le solicitați dvs. În cazul în care sunt mai puțin de 6 cursanți, va fi necesar ca aceștia să urmeze cursurile deschise organizate de USER.

Înscrieți-vă acum

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați Formularul de înscriere pe care îl puteți descărca de aici:

Formular de înscriere

Pentru orice întrebări suplimentare aveți, vă rugăm să ne contactați:

Constantin Badea – Coordonator cursuri, specialist GDPR – training@user.ro – +40 753.055.006
Iuliana Badea – Secretar general – training@user.ro – +40 752.089.899

Translate »