FIATA

Uniunea Societăților de Expediții din România

Despre FIATA

FIATA a fost fondată în 31 mai 1926, la Viena, ca o asociație a industriei de expediții, cu scopul promovării și apărării intereselor specifice, pe plan internațional. FIATA este o organizație non-guvernamentală, care reprezintă astăzi o industrie în care sunt implicate aprox. 40.000 de firme de expediții, incluzând în jur de 8 milioane de angajați. Potrivit modului de organizare a firmelor de expediții din străinătate, activitatea de comisionar în vamă este inclusă în activitatea proprie.

FIATA are un statut consultativ în relație cu Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC) și cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD). Este recunoscută că reprezentantă a industriei de expediții de către alte organizații guvernamentale, autorități guvernamentale, asociații non-guvernamentale internaționale inclusiv de transport, cum ar fi: Camera Internațională de Comerț (ICC), Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), Uniunea Internațională de Căi Ferate (UIC), Uniunea Internațională de Transport Rutier (IRU), Consiliul de Cooperare Vamală (CCC) etc. FIATA este cea mai mare organizație non-guvernamentală în domeniul transporturilor, cu influență în întreaga lume.

Asociația expeditorilor din România a devenit membru FIATA în anul 1974, USER continuând activitatea din anul 1993. În această calitate, USER și membrii USER beneficiază de toate serviciile oferite precum și de participarea la activitățile și manifestările organizate sau ce au loc sub egida FIATA.

Translate »