Membrul USER, Grup Feroviar Roman: „În Ungaria parcurgem 400 de kilometri de cale ferată în şase-opt ore, în România ne ia o zi“

Uniunea Societăților de Expediții din România

Membrul USER, Grup Feroviar Roman: „În Ungaria parcurgem 400 de kilometri de cale ferată în şase-opt ore, în România ne ia o zi“

Grup Feroviar Român își menține poziția de lider în transportul feroviar de marfă, fiind prezent în opt țări – România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia și Austria.

Într-un interviu acordat publicației Ziarul Financiar, Sorin Chinde, Președintele Consiliului de Administrație GFR, vorbește despre rezultatele companiei care face parte din Grampet Group, dar și despre provocările cu care se confruntă industria, ca urmare a lipsei investițiilor în modernizarea infrastructurii feroviare din țara noastră.

În România, trenurile care transporta marfă parcurg o distanță de 400 de kilometri în 24 de ore, comparativ cu Ungaria, unde aceeași distanță este parcursă în 6-8 ore.

“Suntem prezenți ca operatori în opt țări: România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia și Austria. Viteza medie cu care circulă trenurile în România este de 14 km/oră, cea mai mica viteză din cele opt țări”, mentioneaza Sorin Chinde, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit unei postari pe LinkedIn, „Grampet Group caută constant soluții pentru eficientizarea serviciilor oferite clienților săi și susține modernizarea infrastructurii feroviare, ținând cont de rolul vital pe care îl are această formă de transport în reducerea consumului de energie, a poluării și limitarea traficului aglomerat.”

 

Sursa: https://www.zf.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »