Hapag-Lloyd & Maersk anunță „Cooperarea Gemini”

Uniunea Societăților de Expediții din România

Hapag-Lloyd & Maersk anunță „Cooperarea Gemini”

O nouă eră a alianțelor este în pregătire. Hapag-Lloyd și A.P. Moller – Maersk (Maersk) au convenit să lanseze o nouă alianță, care se va numi „Cooperarea Gemini”, începând cu februarie 2025.

În timp ce destrămarea alianței 2M, care există între Maersk și MSC, va avea loc la sfârșitul lui ianuarie 2025, dar a fost anunțată în ianuarie 2023, CEO-ul Hapag-Lloyd, Rolf Habben-Jansen a anunțat acum, într-un comunicat de presă, că această linie maritimă își va  înceta calitatea de membru al The Alliance tot la sfârșitul lunii ianuarie 2025.

Pe parcursul anului 2024, Maersk și Hapag-Lloyd vor planifica cu atenție tranziția de la alianțele lor actuale la noua cooperare operațională. În același timp, serviciul către clienți va continua de-a lungul acordurilor existente.

Detalii despre noua rețea:

  • „Gemini Cooperation” va fi o cooperare operațională pe termen lung, începând cu februarie 2025. Ambele companii vor furniza echipe operaționale dedicate pentru a gestiona cooperarea.
  • Atât Hapag-Lloyd, cât și Maersk își pot ajusta în mod flexibil operațiunile în afara rețelei, pentru a crește capacitatea în conformitate cu nevoile clienților lor.
  • Ca parte a acordului, cele două companii și-au stabilit obiectivul ambițios de a asigura o fiabilitate a programului de peste 90%, odată ce rețeaua este complet introdusă treptat. Pe lângă calitatea îmbunătățită a serviciilor, clienții vor beneficia și de timpi de tranzit îmbunătățiți și accesul la unele dintre cele mai bine conectate hub-uri oceanice din lume.
  • „Gemini Cooperation” va valorifica rețelele globale de neegalat și prezența terminalelor Hapag-Lloyd și Maersk, precum și expertiza vastă în logistică a echipelor noastre. Cooperarea cuprinde aproximativ 290 de nave cu o capacitate combinată de 3,4 milioane de containere (TEU); Maersk va implementa 60% și Hapag-Lloyd 40%.
  • Cooperarea va acoperi 7 zone comerciale: Asia / Coasta de Vest SUA, Asia / Coasta de Est SUA, Asia / Orientul Mijlociu, Asia / Mediterana, Asia / Europa de Nord, Orientul Mijlociu – India / Europa și Transatlantic.
  • „Gemini Cooperation” va cuprinde 26 de servicii principale. Serviciile maritime principale vor fi completate de o rețea globală de navete dedicate centrate pe centre de transbordare deținute și/sau controlate – dintre acestea 14 servicii de transfer în Europa, 4 în Orientul Mijlociu, 13 în Asia și 1 în Golful Mexic. Aceste servicii de transfer vor oferi o conexiune rapidă cu capacitate flexibilă între hub-uri și porturi deservite de servicii de transfer și invers.
  • Ambele companii sunt angajate în decarbonizarea flotelor lor și și-au stabilit cele mai ambițioase ținte de decarbonizare din industrie, Maersk urmărind zero net în 2040 și Hapag-Lloyd în 2045.

 

Surse: www.hapag-lloyd.com

            www.maersk.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »