Conferința organizată de Uniunea Societăților de Expediții din România în parteneriat cu Facultatea de Transporturi, un eveniment de succes, ce va deveni tradițional

Uniunea Societăților de Expediții din România

Conferința organizată de Uniunea Societăților de Expediții din România în parteneriat cu Facultatea de Transporturi, un eveniment de succes, ce va deveni tradițional

În data de 16 noiembrie 2023, a avut loc conferința organizată de Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) în parteneriat cu Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică din cadrul Facultății de Transporturi (Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București – UNSTPB). 

Evenimentul s-a desfășurat sub denumirea “Provocări, tendințe și oportunități în expedițiile și transporturile de marfă”, în cadrul Acordului de parteneriat pe care uniunea l-a încheiat cu această prestigioasă facultate, în urmă cu un an. 

Reprezentanții Departamentului Transport, Trafic și Logistică, au avut plăcerea de a invita echipa USER și speakerii înaintea conferinței, în Laboratorul GFR din cadrul facultății, pentru a vizita acest laborator modern dotat de membrul USER Grup Feroviar Român. A fost un bun prilej de a ne cunoaște mai bine unii cu alții, de a afla care sunt posibilitățile de dezvoltare a colaborării dintre membrii uniunii și facultate, pentru scopul comun de formare a următoarei generații de profesioniști din domeniu. 

Apoi, în cadrul conferinței, am fost onorați să avem alături aproximativ 40 de companii, dintre care și membri USER, dar și peste 100 de studenți ai facultății, îndeplinindu-ne astfel obiectivul de a pune în contact mediul economic și mediul academic.

În deschidere, au împărtășit auditoriului câteva gânduri atât gazdele evenimentului, Conf.dr. ing. Ilona Costea – Decan al Facultății de Transporturi și Prof.dr.ing.ec.psh. Eugen Roșca – Director Departament Transporturi, Trafic și Logistică, cât și Marius Cae – Președintele USER. 

În continuare, Anamaria Ilie – Ș.l. dr. ing. Facultatea de Transporturi a prezentat curricula disciplinelor de studiu pentru Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică, astfel încât reprezentanții companiilor au fost puși în temă cu pregătirea de care beneficiază studenții în timpul facultății.

Au continuat prezentările fiecărui speaker, atât serioase și profesioniste, prin prisma informațiilor transmise, cât și joviale, prin apropierea manifestată către studenți. S-au abordat subiecte ca: rolul societăților de expediții în economie, importanța formării și pregătirii profesionale continue, secretele transportului aerian, terminale intermodale, activitatea operatorilor portuari, aspecte specifice privind digitalizarea și sustenabilitatea în transporturi.

 

Mulțumim, încă o dată, pe această cale, speakerilor noștri:

 

Anamaria Ilie – Ș.l. dr. ing. Facultatea de Transporturi

Corina Melenciuc – International Road Transport Division Manager Rhenus Logistics
Iuliana Badea – Secretar General Uniunea Societăților de Expediții din România

Amedeo Neculcea – General Director GP Intermodal
Alexandru Belu – Project Manager Socep
Anca Soroiu – Business Development Manager Europrim Group

Cornel Peleanu – Senior Director – Business Development and Projects DP World Romania
Sorin Teriteanu – General Manager Trucknet Europe & Romania

Dan Mărgărit – Manager IFPTR și lector cursuri USER

De asemenea, mulțumim gazdelor noastre, Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică din cadrul Facultății de Transporturi, prin Ș.l.dr.ing. Anamaria Ilie, cu care vom avea de acum înainte o mai strânsă colaborare.

Totodată, mulțumim sponsorilor care au răspuns prompt invitației de a sprijini acest eveniment:

GP Intermodal
Europrim Group
DP World
Rhenus Logistics
Trucknet Enterprise LTD
Socep

Și, nu în ultimul rând, adresăm mulțumiri partenerilor media, care ne sunt mereu aproape:

 

Ziua Cargo

Logistic Post

Total Transport

 

Având în vedere succesul de care s-a bucurat această întâlnire, USER și Facultatea de Transporturi au stabilit ca, în fiecare an, să organizeze o astfel de conferință, ce nu poate fi decât benefică atât companiilor, cât și studenților și cadrelor didiactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »