Comunicat IATA: Asigurați-vă că certificatele DGR pentru transport aerian de marfuri periculoase sunt actualizate!

Uniunea Societăților de Expediții din România

Comunicat IATA: Asigurați-vă că certificatele DGR pentru transport aerian de marfuri periculoase sunt actualizate!

În data de 21 februarie 2024, IATA a transmis următorul comunicat:

„Pentru a îndeplini cerințele de înregistrare ale unui agent sau intermediar acreditat IATA, este esențial ca firma dvs. să demonstreze dovezi că a angajat persoane cu o certificare valabilă de formare privind acceptarea transporturilor de mărfuri periculoase. Pentru a menține statutul de acreditat, vi se cere să demonstrați că dvs. continuați să îndepliniți această cerință, asigurându-vă că firma dvs. a depus cele mai recente certificate de pregătire pentru Acceptarea transporturilor de mărfuri periculoase ale angajaților dvs. către IATA. Acest lucru vă asigură că certificatele DGR înregistrate în prezent în contul dvs. rămân valabile.

Vă rugăm să verificați sau să vă actualizați certificatele DGR valabile urmând pașii explicați în documentul: „Informații importante privind reglementarea mărfurilor periculoase”. Acest document explică, de asemenea, importanța de a avea un certificat DGR valabil, cum să obțineți unul și, în sfârșit, cum să comunicați ușor cu IATA.

În plus, verificați și asigurați-vă că informațiile de contact ale companiei dvs. sunt actualizate în sistem. Acest lucru vă va asigura că primiți comunicări importante de la IATA în timp util.

Vă rugăm să vă asigurați că firma verifică sau actualizează certificatele DGR valabile în sistem până la 1 martie 2024.

Compania trebuie să-și încarce certificatele DGR pe Portalul clienților IATA: IATA Customer Portal | Get expert support and unique offers.

Vă rugăm să rețineți că eșecul de a furniza certificatele de formare pentru Acceptarea mărfurilor periculoase poate duce la rezilierea acordului dvs. cu IATA și eliminarea companiei dvs. de pe Lista agenților de marfă.

În cazul în care întâmpinați probleme, vă rugăm să contactați IATA: IATA Customer Portal | Get expert support and unique offers sau să trimiteți întrebarea la sediul FIATA la: legal@fiata.org.

 

Sursa: FIATA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »