Portul Constanța – factor esențial pe ruta de transport între Marea Neagră și Marea Caspică

Uniunea Societăților de Expediții din România

Portul Constanța – factor esențial pe ruta de transport între Marea Neagră și Marea Caspică

A 15-a ediție a evenimentului Ziua Portului Constanța a avut loc la Hotelul Sheraton din Novi Sad, Serbia. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a organizat evenimentul pe 28 septembrie 2023, oferind reprezentanților Portului Constanța ocazia de a-și reîntâlni partenerii sârbi și de a-și reafirma disponibilitatea pentru noi colaborări cu reprezentanții porturilor de pe Dunăre și din întreaga regiune.

232 de delegați din peste 100 de companii din România, Serbia, Croația, Muntenegru, Slovenia, Ucraina și Germania au participat la eveniment, care a devenit locul de întâlnire a liderilor din domeniul transporturilor, logisticii și agro-business din regiune. Unul dintre paneluri a găzduit discuții despre reconfigurarea rutei de transport Asia Centrală – Marea Caspică – Marea Neagră, cu o atenție specială asupra Middle Corridor, care se află într-un trend pozitiv, atragând volume noi de marfă și ajutând la creșterea traficului de mărfuri operate în Portul Constanța.

În plus, au fost promovate noile legături între Portul Constanța și parteneri din Georgia și Turcia. Înainte de eveniment, Excelența Sa, Silvia Davidoiu, Ambasadorul României în Serbia, a avut o întâlnire cu reprezentanții Administrației Porturilor Maritime la Belgrad. La întâlnire, s-a pus în discuție rolul actual al Portului Constanța și dezvoltarea comerțului dintre România și Serbia. A fost pus accent pe eforturile comune de a îmbunătăți navigația pe Dunăre. Excelența Sa a susținut inițiativa CN APM SA de a sărbători Ziua Portului Constanța la Novi Sad, întărind acest lucru prin participarea personală la eveniment.

 

Sursa: https://focuspress.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »