Accesul camioanelor de marfă în Portul Constanța se va face doar pe baza unei rezevări într-o aplicație on line

Uniunea Societăților de Expediții din România

Accesul camioanelor de marfă în Portul Constanța se va face doar pe baza unei rezevări într-o aplicație on line

Începând de luni, 16 octombrie 2023, accesul în Portul Constanța al autovehiculelor de transport marfă cu masă maximă ce depășește 12 tone va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicației informatice „Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța”, conform prevederilor Regulamentului portuar al porturilor maritime românești aflate în administrarea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe mișcarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului. CN APM SA Constanța pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari.

Aplicația poate fi accesată pe pagina oficială www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la următorul link : https://booking.portofconstantza.com.

Până în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației. Astfel, toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.  

Soluția informatică respectivă a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM SA Constanța.

 

Sursa: www.replicaonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »