Unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța a fost preluat de TTS

Uniunea Societăților de Expediții din România

Unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța a fost preluat de TTS

Unul dintre cei mai mari și importanți operatori din Portul Constanța, Decirom SA, a fost preluat de compania TTS (Transport Trade Services SA), după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

TTS este cel mai mare transportator fluvial din România, dar și principalul acționar al Companiei de Navigație Fluvială Română (CNFR) Navrom Galați, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării. Compania a încheiat tranzacția cu 22,1 milioane de euro.

Compania omului de afaceri Alexandru Mircea Mihăilescu mai controlează și următoarele companii: TTS Operator (Constanța), Canopus Star (Constanța), Trans Europa Port (Galați), Cernavodă Shipyard (Cernavodă), Bunker Trade Logistic (Constanța), TTS (Transport Trade Services) GmbH (Viena, Austria), Cargorom Trans bvba (Antwerp, Belgia), Agrimol Trade (București), Transterminal (Chișinău, Moldova).

TTS a informat acționarii și investitorii asupra faptului că, în data de 17.05.2023, Consiliul Concurenței a aprobat concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului unic de către TTS (Transport Trade Services SA) asupra Decirom SA, prin emiterea deciziei de neobiecțiune nr. 75/17.05.2023, menționează sursă citată.

La jumătatea lunii februarie, când tranzacţia fusese anunţată, TTS (Transport Trade Services) SA încheiase un acord preliminar privind achiziţionarea a 99,9%, din capitalul social al unui operator portuar pentru suma de 21,8 milioane de euro. În urma Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor TTS, convocată pentru 19.06.2023, tranzacția urmează a fi dezbătută și este supusă aprobării. 

Deținută în trecut de Fortletza Management, o companie controlată de spaniolul Vicente Jose Antonio Perez, și de Roumanie Industries Ciments Offshore, din Liban, Decirom SA este o companie cu o activitate de peste 70 de ani în Portul Constanța, în domeniul operării și depozitării de mărfuri vrac solid și dispune de capacități de operare complementare capacităților operate de grupul TTS în acest port.

Sursa: www.replicaonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »