Sondaj de opinie – FIATA solicită membrilor să evalueze gradul de pregătire al sectorului de mărfuri aeriene: ICS2 Release II

Uniunea Societăților de Expediții din România

Sondaj de opinie – FIATA solicită membrilor să evalueze gradul de pregătire al sectorului de mărfuri aeriene: ICS2 Release II

În urma implementării de către Statele Unite ale Americii (SUA) a Programului de screening anticipat al mărfurilor aeriene (ACAS), industria de profil anticipează că mai multe țări vor consolida securitatea și analiza riscurilor privind siguranța mărfurilor transportate pe cale aeriană, prin implementarea programelor de informații preîncărcare în avans (PLACI) . Noul regim PLACI al Uniunii Europene (UE) – Import Control System 2.0 Release 2 (ICS2 Release II), care se aplică transportului aerian de mărfuri, a intrat în vigoare la 1 martie 2023.

ICS2 este un sistem cuprinzător de management vamal conceput pentru a eficientiza și îmbunătăți măsurile de securitate în comerțul internațional. Sondajul de mai jos urmărește să evalueze gradul de pregătire a industriei de mărfuri aeriene pentru implementarea ICS2 Release II. Această actualizare își propune să îmbunătățească eficiența, trasabilitatea și gestionarea riscurilor în transportul de mărfuri pe calea aerului.

FIATA ar dori să obțină o imagine de ansamblu asupra modului în care expeditorii de marfă sunt pregătiți pentru aceste schimbări și cum vor respecta noul regulament.

Vă rugăm să acordați câteva minute pentru a răspunde la acest sondaj, astfel încât FIATA să vă poată sprijini companiile în mod eficient în implementarea acestui regulament.

Pentru completarea sondajului, vă rugăm să accesați link-ul:

Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »