Cu ajutorul finanțarii din Programul Operațional Infrastructură Mare, compania C. Steinweg România construiește o facilitate pentru operarea containerelor în Portul Constanța
Odată cu începerea războiului din Ucraina, Portul Constanța a devenit din ce în ce mai căutat și aglomerat, deoarece o parte din comerțul exterior al Ucrainei s-a mutat aici, în special exportul de cereale.
Având sediul central în Rotterdam, Olanda, compania C.Steinweg reprezintă unul dintre marii operatori de mărfuri din lume, cu o istorie de 170 de ani și subsidiare în 50 de porturi de pe toate continentele, cu excepția Australiei.
Sucursala din România, subsidiară a conglomeratului C.Steinweg, cu activități în domeniul logisticii portuare, a scos la licitație în SICAP un contract de 27 milioane lei pentru construcția unei facilități de operare a containerelor și mărfurilor în zona pe care o administrează în Portul Constanța.
Fiind finanțată în mare parte din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), investiția se va desfășura pe durata a 41 de luni și urmărește rezolvarea unor probleme din port privind traficul, operarea și stocarea mărfurilor.
Ocupându-se cu activități portuare specifice comerțului cu mărfuri, compania olandeză a decis să-și facă propriul terminal, pentru a nu mai depinde de celelalte facilități din Constanța.
„Terenul pe care se va realiza investiția este neamenajat și nu dispune de utilități, dar beneficiază de o poziție avantajoasă în incinta Portului Constanța – Sud. Capacități: lucrări de platformă portuară, S=23.050.00mp; Corp C2 – Atelier reparații auto; Corp C3 – Copertina colectare europubele; Corp C4 – Cabina poartă intrare și ieșire; Corp C5 – Rampă control vamal; Platformă portuară cu multiple functionalități (Depozitare containere, mărfuri generale, mărfuri agabaritice, mărfuri vrac; Parcare autovehicule, auto-trenuri și utilaje; Platformă depozitare deșeuri; Platformă pentru încărcare mărfuri în containere); Platformă – cântar auto-vehicule-2 bucăți; Post trafo; Bazine retenție ape pluviale-2 bucăți; Bariere acces intrare și iețire; Instalații electrice exterioare; Stație mobilă carburant containerizat; Totem publicitar”, prezintă licitația.
Ofertele se deschid pe data de 20 iunie 2023, departajarea lor făcându-se în funcție de preț, de metodologia aleasă pentru implementarea contractului și de experiența echipei de proiect.
Sursa: www.economedia.ro