Transportul rutier de marfă între Asia și Europa devine din ce în ce mai popular 

Uniunea Societăților de Expediții din România

Transportul rutier de marfă între Asia și Europa devine din ce în ce mai popular 

Ultimii trei ani au arătat clar cât de cruciale și sensibile sunt lanțurile globale de aprovizionare și cum pot fi perturbate de situații neprevăzute. Transportul maritim global și-a dovedit  vulnerabilitatea, așadar a fost necesar să fie găsite soluții alternative pentru schimburile de mărfuri dintre Asia și Europa.

La prima impresie, ar putea suna absurd, dar transportul rutier din China înspre continentul european a devenit din ce în ce mai popular.

În acest context, compania lituaniană Girteka Logistics oferă o nouă opțiune pentru soluții logistice terestre, pornind de la marile orașe din China, precum Shanghai, Shenzhen, Chengdu, Qingdao și până la China continentală și livrănd mărfurile către principalele noduri din Uniunea Europeană. 

Mindaugas Aleška, COO Girteka Europe West declară: „Am văzut deja acest gen de tendință, în care multe companii își diversifică serviciile de logistică nu doar în câțiva furnizori, ci și prin diferite tipuri de servicii logistice. Clienții noștri sunt susținuți de o flotă de aproape 10.000 de camioane, dintre care majoritatea sunt frigorifice. Putem îndeplini promisiunile clienților noștri, livrând literalmente orice, oriunde în Europa. Ceea ce este important, putem oferi calitatea cerută care se potrivește cel mai bine intereselor clienților noștri. Unii preferă 99%+ KPI de încărcare/descărcare, pentru unii 90%+ este suficient. Cu Net Promoter Score peste 38, putem oferi soluții flexibile, care provin din dimensiunea flotei noastre și din digitalizarea operațiunilor noastre”.

Marii producători de automobile folosesc deja acest serviciu pentru a transporta piese și semiproduse la unitățile lor din Cehia și Germania. Durata călătoriei este de 24 – 26 de zile, așadar poate fi o opțiune de tranzit mai rapidă decât ruta maritimă și mai flexibilă în ceea ce privește destinația și capacitatea.

Girteka subliniază că securitatea mărfurilor este pe deplin asigurată, oferind soluții pentru industrii precum cele chimice, materii prime, electronice, auto și piese de schimb, modă și bunuri de larg consum (FMCG) sau chiar alimente, datorită remorcilor frigorifice. Camioanele Girteka sunt echipate cu soluții digitale precum sistemul de management al flotei „Transics” (FMS).

Sursa: www.girteka.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »