Maersk asigură serviciu săptămânal de barje din Portul Constanța în Ucraina

Uniunea Societăților de Expediții din România

Maersk asigură serviciu săptămânal de barje din Portul Constanța în Ucraina

La un an după ce invazia rusă a schimbat transporturile de containere către și dinspre Ucraina, transportatorul mondial numărul doi, Maersk Line, implementează soluții pentru clienții săi, în conformitate cu reglementările de siguranță.

Porturile maritime ale Ucrainei rămân închise tuturor transporturilor comerciale, din cauza blocadei rusești, cu excepția unei excluderi pentru vânzătorii în vrac, în cadrul Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră. Cu toate acestea, porturile fluviale de pe brațul cel mai nordic al Deltei Dunării (estuarul Kiliysky sau Chilia) sunt departe de patrulele Marinei Ruse. Aceste terminale mici, de mică adâncime, au funcționat cu puține impedimente de-a lungul anului trecut, oferind un colac de salvare pentru exporturile agricole ale Ucrainei.

În timp ce operațiunile logistice interne și externe rămân provocatoare, Maersk menționează faptul că poate oferi acum un nou serviciu săptămânal de barje din portul românesc Constanța până în portul ucrainean Reni. Așadar, se pot face rezervări directe pentru Ucraina din întreaga lume.

Navele vor pleca din Portul Constanța și vor călători fie prin Canalul Constanța/Dunăre, fie prin Marea Neagră. Acest serviciu de barje va avea un timp de tranzit de aproximativ 1,5 zile.

Deși acest lucru nu era disponibil în anul 2022, Maersk menționează că sistemul lor este acum actualizat și gata să accepte rezervări directe ale clienților în Portul Reni. Cei interesați pot accesa următorul link pentru a începe:

https://www.maersk.com/portaluser/login

Rezervările sunt supuse capacității operaționale și depunerii documentației corecte, care include acceptarea legală a unei clauze ucrainene, din cauza riscului continuu în zonă.

Pentru mai multe informații despre condițiile de rezervare în portul ucrainean Reni sau alte întrebări, cei interesați sunt invitați să contacteze reprezentantul local al serviciului pentru clienți.

Sursa: https://www.maersk.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »