La reuniunea anuală FIATA HQ de la Geneva se pun în discuție problemele actuale ale industriei de expediții și logistică

Uniunea Societăților de Expediții din România

La reuniunea anuală FIATA HQ de la Geneva se pun în discuție problemele actuale ale industriei de expediții și logistică

Rolul caselor de expediții în lanțul de aprovizionare se schimbă la fel de repede ca lumea însăși. La Geneva, în deschiderea tradiționalei „Întâlniri a sediului central FIATA” a anului (FIATA HQ) a avut loc o conferință de presă găzduită de președintele Ivan Petrov, directorul general Stéphane Graber și vicepreședintele senior și președintele Grupului de lucru pentru transport maritim, Jens Roemer.

„Ca arhitecți ai lanțului de aprovizionare, noi, expeditorii de marfă trebuie să facem partea noastră pentru a menține circulația mărfurilor”, a spus Petrov. Acest lucru se referă și la obiectivele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și ale Acordului de Facilitare a Comerțului (TFA).

Organizația FIATA, care cuprinde 109 asociații din 150 de țări, reprezentând aproximativ 40.000 de firme de expediție și logistică, și-a prezentat obiectivele pentru 2023. Directorul general Graber a subliniat provocările actuale. „Optimizarea coridoarelor multimodale este o problemă majoră, având în vedere, printre altele, un război la porțile Europei.”

În timp ce digitalizarea, de exemplu cu e-FBL, sprijinul industriei pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG), formarea profesională, securitatea cibernetică și siguranța rămân probleme majore, vicepreședintele senior Roemer a avut un cuvânt de spus despre situația transportului maritim.

„Deși congestionarea la nivel mondial în porturi și terminale pare să scadă, containerele goale se adună acum. Timpul liber pentru returnarea și ridicarea containerelor ar trebui mărit. De asemenea, asistăm în continuare la o serie de provocări, cum ar fi condițiile incorecte de demurrage/detention, care acum primesc mai puțină atenție.”

În mod evident, mai este un drum lung de parcurs pentru a ajunge la o împărțire echitabilă a costurilor între părțile interesate din lanțul de aprovizionare.

Reuniunea FIATA HQ, care a început în 18 martie, va dura până marți, 21 martie.

Sursa: FIATA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »