IRU subliniază problemele legate de parcare și combustibil alternativ în Parlamentul European

Uniunea Societăților de Expediții din România

IRU subliniază problemele legate de parcare și combustibil alternativ în Parlamentul European

În cadrul unei conferințe din Parlamentul European, IRU a reiterat nevoia urgentă de parcări sigure în toată Europa, inclusiv a celor cu infrastructură pentru combustibili alternativi. După dezbateri, a avut loc ceremonia pentru decernarea Premiului European pentru Parcarea Camioanelor.

La o întâlnire găzduită de Organizația Europeană pentru Parcarea Securizată (ESPORG), în cadrul Parlamentului European, IRU a subliniat nevoia urgentă de zone de parcare sigure și securizate în toată Europa.

Raluca Marian, directorul IRU EU Advocacy, s-a alăturat unui grup de experți din industrie care cercetează modul în care parcarea sigură a camioanelor ar putea servi drept noduri pentru infrastructură de combustibili alternativi. Această a declarat: „Continuăm să asistăm la o lipsă dramatică de zone de parcare sigure și securizate, o condiție de baza pentru împrejurările de muncă ale șoferilor noștri.”

„În UE, revizuirea Regulamentului TEN-T și a Regulamentului privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR) oferă o oportunitate unică de a crește numărul de zone sigure de parcare a camioanelor, precum și de a le spori și mai mult importanța prin implementarea infrastructurii de combustibili alternativi în acestea. Aceste două acte legislative trebuie să creeze condiții favorabile pentru parcarea în siguranță”, a mai adăugat directorul IRU EU Advocacy.

Evenimentul s-a încheiat cu o ceremonie de premiere pentru cea de-a doua ediție a „Premiului de excelență în parcarea camioanelor”. Inițiativa își propune să promoveze excelența și să contribuie la diseminarea celor mai bune practici legate de îmbunătățirea siguranței, securitatii și calității serviciilor oferite de operatorii de parcări de camioane șoferilor profesioniști europeni.

Câștigătorul din acest an la categoria spații mari de parcare (peste 50 de locuri) este parcarea „mowiz TRUCK Astigarraga” din nordul Spaniei, situată lângă granița spaniolă-franceză.

Aflată tot în Spania, parcarea „On Turtle La Jonquera” a fost aleasă de către juriu drept cea mai bună zona de parcare mică  (până la 50 de locuri).

Raluca Marian a precizat: „IRU este mândră să facă parte din juriul internațional și să contribuie la premiul European Truck Parking of the Year de anul acesta. Suntem în mod ferm de acord cu evidențierea excelenței în sectorul transportului rutier, mai ales atunci când aceasta contribuie la bunăstarea șoferilor, precum și la îmbunătățirea imaginii profesiei și la atragerea de noi șoferi”.

În scrisorile adresate factorilor de decizie din UE, IRU a cerut revizuirea obiectivelor pentru zonele de parcare sigure și securizate în revizuirea în curs a Regulamentului TEN-T și consolidarea celor pentru implementarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.

Sursa: https://www.iru.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »