Investițiile în Portul Constanța s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului

Uniunea Societăților de Expediții din România

Investițiile în Portul Constanța s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului

Într-un comunicat recent pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu a anunțat o serie de decizii oficiale de ultimă oră, care vizează Portul Constanța, aducând în atenția tuturor în mod oficial investițiile care urmează să fie făcute acolo de către autoritățile din România în cursul următorilor ani, toate pentru a avea un port demn de standardele internaționale dorite.

„Trei hotărâri de Guvern care vizează investițiile în Portul Constanța au fost adoptate în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului”, menționează Ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

–        Prima hotărâre adoptată se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Modernizare și extindere infrastructură de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța”.

–        Cea de-a doua hotărâre adoptată are în vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Master planul infrastructurii rutiere și de acces a Portului Constanța – extinderea, modernizarea și reabilitarea drumurilor și pasajelor din Portul Constanța”.

–        Totodată, Guvernul a adoptat și hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – etapa a II-a”.

„Finanțarea acestor obiective de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Program Transport (PT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din surse proprii ale CN APM SA Constanța.”, menționează sursa citată.

Sursa: https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »