Întâlnire între reprezentanții mediului de afaceri și mediului academic la Facultatea de Transporturi din Universitatea Politehnică București 

Uniunea Societăților de Expediții din România

Întâlnire între reprezentanții mediului de afaceri și mediului academic la Facultatea de Transporturi din Universitatea Politehnică București 

În data de 15 noiembrie 2022, Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnice din București, în cadrul proiectului „Ambasadori UPB – Reprezentanți ai companiilor”, a organizat la sediul său o întâlnire între reprezentanții mediului privat și mediului academic.

Atât profesori din cadrul departamentelor facultății, cât și studenți au stat față în față cu directori de companii de transport, expediții și logistică, cu manageri HR, încercând să stabilească necesitățile pieței de profil din punct de vedere al resursei umane și cum se poate răspunde la acestea în pregătirea studenților.

Proiectul „Ambasadori UPB – Reprezentanți ai companiilor” vizează dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu mediul socio-economic și creșterea competențelor transversale ale studenților (soft skills și hard skills). Inițiativa este susținută de Ministerul Educației și contribuie la îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 care încurajează activitățile de mentorat/voluntariat și crearea de parteneriate între universități și companii.

La eveniment a fost invitată și USER, având în vedere Acordul de parteneriat încheiat cu Facultatea de Transporturi, prin care uniunea dorește să contribuie la formarea specialiștilor în transporturi și expediții de mărfuri prin organizarea de cursuri complete în acest domeniu, precum și prin asigurarea accesului la activități și resurse tehnice și informaționale necesare punerii în practică a cunostințelor teoretice dobândite de către studenți.

În acest scop, USER adresează tuturor membrilor săi rugămintea de a comunica disponibilitatea de a primi studenții Facultății de Transporturi în practică sau internship.

De asemenea, firmele membre care doresc să angajeze studenți sau absolvenți, pot transmite la secretariatul uniunii ofertele locurilor de muncă, iar USER se angajează să le afișeze la avizierul Facultății de Transporturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »