Hellmann achiziționează PKZ Group și își înființează propria companie națională în Slovacia

Uniunea Societăților de Expediții din România

Hellmann achiziționează PKZ Group și își înființează propria companie națională în Slovacia

Hellmann Worldwide Logistics preia PKZ Group, partenerul său de lungă durată pentru transportul aerian și maritim din Slovacia și Republica Cehă și, în același timp, își înființează propria companie națională slovacă.

Odată cu achiziționarea celor 10 locații ale grupului PKZ, Hellmann acoperă un gol în rețeaua sa rutieră existentă, permițând o creștere durabilă în segmentul de încarcari complete și parțiale. În același timp, Hellmann preia serviciile prestate anterior de Grupul PKZ în domeniile transportului aerian și maritim, transportului feroviar și logisticii contractuale, creând astfel condițiile pentru extinderea continuă a cotei de piață.

Din iunie 2023, activitățile existente și forța de muncă a Grupului PKZ vor fi transferate către nou înființata Hellmann Worldwide Logistics Slovakia. Noua companie națională va fi condusă de actualul Director General al Grupului PKZ, Martin Kiaba, asigurând o continuare fără probleme a activităților operaționale în toate segmentele.

„După aproape 30 de ani de cooperare de succes cu Grupul PKZ în sectorul transportului aerian și maritim, așteptăm acum să ne extindem în continuare activitățile și să ne lărgim portofoliul de produse în Slovacia pe cont propriu, sub steagul Hellmann. Vedem un potențial mare în ambele piețe, în special în sectoarele auto și industrial. Ambele vor juca un rol important, în special în ceea ce privește interconectarea ulterioară a rețelei noastre paneuropene și de încărcare completă”, explică Jens Tarnowski, CEO regional Europa de Vest, Hellmann Worldwide Logistics.

“Achiziția PKZ Group este o contribuție importantă la strategia noastră de creștere. Sub conducerea lui Martin Kiaba, PKZ a avut o dezvoltare foarte reușită. Acum ne vom baza pe aceste succese ca parte a rețelei globale Hellmann”, adaugă Andreas Lamping, Director Juridic/Șeful M&A, Hellmann Worldwide Logistics.

“Pe baza bunei noastre cooperări de lungă durată, începem acum un nou capitol. Sunt convins că acest pas important din punct de vedere strategic ne va consolida și mai mult poziția pe piață și va oferi angajaților noștri o mare oportunitate de a se dezvolta în cadrul structurii globale Hellmann”, spune Martin Kiaba, director general, Hellmann Worldwide Logistics Slovakia.

 

Sursa: https://www.hellmann.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »