GEFCO devine CEVA: CEVA Logistics creează o organizație globală pentru vehicule finite din fosta operațiune GEFCO 

Uniunea Societăților de Expediții din România

GEFCO devine CEVA: CEVA Logistics creează o organizație globală pentru vehicule finite din fosta operațiune GEFCO 

Printr-un comunicat de presă, din data de 10 ianuarie 2023, CEVA Logistics anunță că brandul GEFCO este acum CEVA și că lansează o divizie dedicată logisticii vehiculelor finite (FVL) din fostele operațiuni ale GEFCO.

Astfel, CEVA Logistics, care face parte din Grupul CMA CGM, devine lider mondial în logistica auto, fiind acum cea mai mare companie de logistică cu sediul în Franța, având sediul la Marsilia din anul 2019. Ea oferă o gamă completă de servicii globale de logistică și lanț de aprovizionare, inclusiv logistică contractuală și transport aerian, oceanic, terestru și pentru vehicule finite. 

CEVA intenționează să termine activitățile de integrare și să înlocuiască marca GEFCO la nivel mondial în 2023.

GEFCO își are rădăcinile încă din 1949, când a fost creat de producătorul francez Peugeot. Fosta divizie FVL a GEFCO a transportat aproximativ 4 milioane de vehicule pe an, folosind flota sa de 1.600 de camioane, aproape 3.000 de vagoane de transport de vehicule și peste 100 de ansambluri de vehicule. Soluțiile FVL existente ale CEVA în zone geografice limitate au fost integrate în noua organizare a produselor.

Înainte de achiziția GEFCO, CEVA a susținut deja 14 dintre primii 15 producători de automobile la nivel mondial și mulți furnizori mondiali de piese auto cu soluții logistice, inclusiv servicii de inbound către producție, componente și servicii aftermarket. Cu adăugarea distribuției și transportului complet de vehicule, CEVA poate oferi soluții complete pentru ciclul de viață industriei auto globale.

Guillaume Col, CEO Adjunct, Regiuni și Produse, CEVA Logistics, a declarat: „În vreme ce industria auto se află în transformare semnificativă, integrarea unei organizații mature de vehicule finite pune CEVA într-o poziție foarte puternică. Cu o experiență unică și soluții la toate etapele lanțului de aprovizionare auto, dezvoltăm deja soluții complete, door-to-door pentru acest sector.”

Sursa: https://www.cevalogistics.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »