Vești bune pentru 2023: Continuă modernizarea liniilor de cale ferată din Portul Constanța

Uniunea Societăților de Expediții din România

Vești bune pentru 2023: Continuă modernizarea liniilor de cale ferată din Portul Constanța

Printr-un comunicat de presă din 18 august 2022, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a declarat că se implică activ în operaționalizarea traficului de marfă în Portul Constanța, având prevăzute ca măsuri pe termen scurt redeschiderea și redarea în exploatare a 99 de linii CF.

În decembrie 2022, CNCF CFR SA a anunțat că prima etapă a modernizării s-a încheiat, fiind astfel redeschise pentru circulație și manevră un număr de 35 linii, cu o lungime de 13,398 km, ce fuseseră închise din motive tehnice, și readucerea în regim normal de funcționare a unui număr de 75 aparate de cale.

Zonele de lucru au fost Constanța Port Zona A, Constanța Port Zona B și Constanța Port Mol V. Pe lotul 1 lucrările s-au finalizat în octombrie, iar pe lotul 2 în noiembrie, termenul contractual de finalizare fiind luna decembrie 2022.

În 2023 continuă etapa a doua, obiectivele fiind redeschiderea pentru circulație și manevră a 64 de linii de cale ferată, 51 de aparate de cale și repararea a șapte treceri la nivel. Termenul de finalizare este aprilie 2023 (pentru loturile 2 și 3), respectiv iunie 2023 (pentru lotul 1).

Pe termen lung, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA are ca obiectiv modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța, cu finanțare din fonduri nerambursabile și Buget de Stat, cu scopul creșterii accesibilității conexiunii feroviare a portului cu rețeaua centrală TEN-T și creșterii eficienței transportului feroviar de marfă pe Coridorul Rin-Dunăre cu impact direct în dezvoltarea iniţiativelor de afaceri şi de investiţii din regiunea Mării Negre.

Sursa: Facebook Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »