Gala Tranzit a operatorilor de logistică din România: Oradea, 4 aprilie. Reducere pentru membrii USER

Uniunea Societăților de Expediții din România

Gala Tranzit a operatorilor de logistică din România: Oradea, 4 aprilie. Reducere pentru membrii USER

Pe 4 aprilie revista Tranzit organizează o conferință de transport și logistică la Oradea, în centrul de evenimente Artemis Leto. Este prima dată când revista Tranzit organizează un eveniment la Oradea, spre bucuria partenerilor din această zonă cu o dezvoltare extrem de dinamică, grație apropierii de graniță, dar și implicării și dedicației autorităților locale.

Temele abordate sunt extrem de actuale şi acoperă problemele cu care se confruntă astăzi majoritatea companiilor de expediţii şi logistică, transport, curierat şi retail:

  • Cum s-a încheiat 2023 pentru firmele de transport şi logistică? Cum au crescut taxele de drum din Germania, Ungaria, Austria, Cehia ş.a. costul/km la internaţional? Ce efect are creşterea accizelor la motorină şi creşterea salariilor?
  • E-commerce & curierat cross-border – o piață importantă care poate fi deservită de terminalul cargo aerian de pe Aeroportul Oradea
  • Preț minim/km sau condiții mai pretențioase la accesul la profesia de transport? – Oportunitatea implementării unui pachet de măsuri de protejare a transportului rutier de mărfuri după modelul maghiar, spaniol sau francez impunerea unui preț minim de referință, plata orelor de staționare la încărcare/descărcare, interdicția șoferilor de a face operațiuni de încărcare/descărcare, cu excepția livrărilor pe timp de noapte
  • Impactul integrării granițelor aeriene și maritime în Schengen şi efectele noilor promisiuni smulse de transportatori în urma protestelor din această lună, cu privire la reorganizarea unor culoare separate de trecere a frontierei pentru camioane înmatriculate în UE-non-UE
  • Probleme în aplicarea eTransport pentru toate mărfurile care intră şi ies din România. Cine răspunde pentru neasigurarea monitorizării în timp real a transportului prin sisteme GPS/GPRS conectate la aplicaţia ANAF de la intrarea în ţară până la descărcarea mărfurilor sau de la încărcare până când mărfurile de export trec de frontiera României?
  • Reorganizarea strategiei de livrare la magazinele din mediul urban ca urmare a deciziei Bucureştiului şi poate şi a altor municipalităţi de a reduce congestiile din trafic prin interzicerea aprovizionării magazinelor în orele de vârf (06:00-10:00, respectiv 16:00-20:00)

Pe lângă temele de un real interes, evenimentul de la Oradea găzduiește și Gala de premiere a celor mai eficienţi operatori de logistică şi expediţii din România, cei mai eficienţi distribuitori şi curieri – pe baza rezultatelor financiare obţinute în 2023. Vom premia separat expeditorii rutieri, expeditorii maritimi şi pe cei din segmentul feroviar/intermodal. 

Cei interesaţi de oportunităţile oferite de transportul aerian sau intermodal, pot beneficia de tururi ghidate ale terminalului cargo aerian dezvoltat de CTP Romania la Oradea, precum şi ale unuia dintre cele 3 terminale intermodale din Oradea. 

Printre partenerii evenimentului menționăm CTP România, Volvo Romania, Daimler Truck & Bus Romania, IDS, Eurocleaner, Rozoti SRL ș.a.

Membrii USER pot participa la eveniment cu o taxă de participare de 95 de euro + TVA/persoană.

Pentru înscrieri vă rugăm să ne contactați pe office@traficmedia.ro, andreea.matei@traficmedia.ro sau la tel.: 0732131353

 

#conferinţe Tranzit (https://traficmedia.ro/gala-logistica-2024/)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »