DB Schenker și MSC au încheiat un acord important pentru reducerea emisiilor în transportul maritim

Uniunea Societăților de Expediții din România

DB Schenker și MSC au încheiat un acord important pentru reducerea emisiilor în transportul maritim

În calitate de furnizor principal de servicii globale de logistică și transport, DB Schenker are implementată sustenabilitatea ca nucleu al practicilor de afaceri și se angajează să fie un lider în durabilitate și un partener de afaceri responsabil din punct de vedere social în comunitățile globale pe care le deservește.

În acest scop, a încheiat primul acord important între o societate de expediții de marfă și o linie de transport maritim, pentru reducerea emisiilor de carbon. Astfel, cel puțin 30.000 de containere standard (TEU) vor fi transportate pe oceanele lumii cu emisii nete zero.

Înțelegerea semnată în februarie 2023, între DB Schenker și MSC Mediterranean Shipping Company, stabilește utilizarea a 12.000 de tone metrice biocombustibili durabili și certificați de a două generație – derivați din uleiul de gătit uzat – în locul combustibilului marin convențional pe bază de fosile.

Astfel, DB Schenker va putea să ofere clienților săi un serviciu care permite transportul maritim cu emisii zero, iar aceștia pot primi un certificat anual de reducere a emisiilor pentru amprenta lor de carbon, similar zborurilor ce utilizează combustibil sustenabil pentru aviație (SAF).

„Cantitatea de biocombustibil achiziționată este suficientă pentru a economisi încă 35.000 de tone metrice de echivalent CO2 (CO2e) de-a lungul întregului lanț de producție (well-to-wake) de pe piață. Echivalentul a aproximativ 30.000 de containere standard (TEU) poate fi expediat cu emisii nete de CO2 zero, în funcție de modul în care este utilizat combustibilul în timpul navigației”, menționează DB Schenker pe site-ul său.

Thorsten Meincke de la DB Schenker și Soren Toft de la MSC în timpul ceremoniei de semnare de la Geneva

Thorsten Meincke, Membru al Consiliului global pentru transport aerian și maritim, DB Schenker precizează:

„Împreună cu MSC, oferim clienților noștri o soluție convenabilă și curată, folosind cea mai recentă generație de biocombustibil marin pentru a-i ajuta să obțină o reducere suplimentară reală a emisiilor lor. Facem acest lucru deoarece credem cu fermitate că este lucrul corect de făcut și astfel pot plati în avans achizițiile de biocombustibil. Un lucru este cert: cu cât clienții vor solicita mai mult neutralitate climatică de-a lungul lanțurilor de aprovizionare, cu atât mai repede vom realiza transport maritim de containere curat.”

„Decarbonizarea transportului maritim nu poate fi realizată de un singur jucător și necesită colaborare între companiile de transport maritim și logistică și clienții acestora. Soluția MSC Biofuel este primul nostru program certificat de introducere a carbonului care reduce emisiile în lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri, accelerând tranziția energetică prin crearea cererii pentru transportul cu emisii nete de carbon zero și oferind economii directe de CO2. Suntem încântați să colaborăm cu DB Schenker, cu care împărtășim ambiții climatice similare de-a lungul călătoriei noastre colective către net zero.”, a declarat Caroline Becquart, Vicepreședinte senior MSC.

Biocombustibilul este o soluție deosebit de convenabilă, întrucât poate fi utilizat pentru operațiuni obișnuite de transport maritim, fără a ajusta infrastructura unei nave sau lanțul de aprovizionare.

Soluția MSC Biofuel este concepută pentru a fi o abordare benefică ambelor părți, pentru a trece de la ambiție la acțiune. 

Sursa: https://www.dbschenker.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »