Cargo iQ își unește forțele cu FIATA și ASA pentru a promova standardele globale în toate sectoarele de transport aerian

Uniunea Societăților de Expediții din România

Cargo iQ își unește forțele cu FIATA și ASA pentru a promova standardele globale în toate sectoarele de transport aerian

În data de 30 mai 2023, la Geneva, organizația de standarde de calitate Cargo iQ a încheiat un parteneriat cu Federația Internațională a Asociațiilor Expeditorilor de Marfă (FIATA) și cu Asociația Serviciilor Aeroportuare (ASA), în vederea stabilirii de obiective comune pentru practici standard îmbunătățite de-a lungul lanțului de aprovizionare a mărfurilor aeriene.

În scopul consolidării colaborării dintre forwarderi, operatorii la sol și comunitățile de companii aeriene, această alianța va lucra la nivel global pentru a atinge standarde comune și o calitate îmbunătățită.

La cea mai recentă reuniune a Consiliului de administrație al Cargo iQ, a fost luată o decizie conform căreia directorul general al FIATA, Stéphane Graber, și directorul general al ASA, Fabio Gamba, vor participa la toate reuniunile Consiliului de administrație Cargo iQ, în calitate de observatori, lucrând împreună cu membrii consiliului în vederea intensificării cooperării în viitor.

„Cargo iQ – un grup de interese susținut puternic de IATA – împărtășește o mulțime de obiective similare cu FIATA și ASA, deoarece toți trei ne străduim să îmbunătățim standardele, utilizarea datelor și procesele în conformitate cu cerințele clienților, pentru un program de certificare a calității solid și obiectiv, așa că de ce să nu lucrăm împreună în loc să reinventăm roata”, a spus Lothar Moehle, director executiv, Cargo iQ.

FIATA reprezintă 40.000 de case de expediții și firme de logistică din întreaga lume, în timp ce ASA cuprinde 50 de membri globali din întreaga industrie a serviciilor de aviație, acționând ca vocea celor 2,3 milioane de oameni care deservesc aeronave la sol.

Stéphane Graber, director general, FIATA, a declarat: „FIATA este încântată să participe la reuniunile Consiliului de administrație al Cargo iQ și să se alăture grupului și AȘA, pentru a promova standardele globale. Această colaborare este o inițiativă cheie în optimizarea proceselor de marfă aeriană pentru toate părțile interesate din lanțul de aprovizionare logistic care implică transportul aerian.”

„Această inițiativă a Cargo iQ de a oferi FIATA și ASA un loc de observator în Consiliul de administrație al său este perfectă. Lanțul valoric al mărfurilor este unul foarte complex și doar o abordare cu adevărat holistică, care implică toate părțile interesate majore, va funcționa. Noi, cei de la ASA, suntem încântați să ne alăturăm, cu atât mai mult cu cât importanța mărfurilor, deja centrală în operațiunile agenților de manipulare, a demonstrat în timpul pandemiei cât de crucială este pentru lume o platformă de marfă bine organizata. Împreună ne vom strădui să menținem acest lucru.”, a declarat Fabio Gamba, director general, ASA.

Cargo iQ continuă să primească membri mici și mari din industria de transport aerian în comunitatea sa și încurajează în mod activ companiile aeriene naționale și regionale și operatorii să se alăture membrilor existenți în căutarea unui lanț de aprovizionare mai standardizat.

Sursa: www.fiata.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »