USER participă la Congresul SEEFF (South East European Freight Forwarders Associations) organizat în Serbia

Uniunea Societăților de Expediții din România

USER participă la Congresul SEEFF (South East European Freight Forwarders Associations) organizat în Serbia

USER se află săptămâna aceasta la Congresul SEEFF (South East European Freight Forwarders Associations), la Belgrad, Serbia.

Prin cinci sesiuni plenare, congresul va acoperi teme care sunt în concordanță cu motto-ul congresului (QUO VADIS LOGISTICS?) și cu vremurile în care trăim și lucrăm:

  1. Tendințele globale și viitorul logisticii – direcții și strategii de dezvoltare, sprijin din partea UE și autorităților locale
  2. Proiecte de infrastructură: căi ferate, porturi, noduri logistice etc. Dezvoltarea transportului intermodal în Europa
  3. Durabilitate în procesul de transport și logistică și documente electronice de transport
  4. Digitalizare și robotică
  5. Educația angajaților în companii de logistică și expediție și muncă hibridă de acasă și lucru cu fracțiune de normă

 

Vor fi prezenți la eveniment reprezentanți ai FIATA: Președintele Turgut Erkeskin și Directorul General Dr. Stéphane Graber, precum și fostul Președinte Dr. Ivan Petrov.

De asemenea, vor participa reprezentanți ai ELA (European Logistics Association), CLECAT (European Association for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services), UIRR (International Union for Combined Transport Road – Rail),  ai asociațiilor forwarderilor din Balcani, ai statelor membre UE și SEEFF, ai mediului academic (Universitatea de Economie și Afaceri din Viena), ai marilor companii de logistică.

La primul panel, Tendințele globale și viitorul logisticii – direcții și strategii de dezvoltare, sprijin din partea UE și autorităților locale, Președintele USER, Marius Cae, va face o prezentare și va sublinia importanța educației, a adaptabilității, a colaborării cu autoritățile naționale și europene, a cooperării dintre asociații, precum și dintre asociații și membrii lor, ca piloni esențiali pentru pentru a face față tuturor provocărilor și a profita de toate oportunitățile.

Revenim cu informații detaliate despre fiecare panel și cu concluziile ce vor fi trase la finalul acestui eveniment important pentru zona noastră geografică.

Menționăm că în anul 2026, Congresul SEEFF va fi organizat de USER în România și vă prezentăm un scurt istoric al acestui eveniment regional:

În 1996 a fost înființat un comitet de coordonare al asociațiilor sud-est europene ale expeditorilor de marfă și operatorilor logistici, pentru o perioadă nelimitată, pentru a aborda problemele legate de procesul de aderare la UE și adoptarea acquis-ului comunitar pentru toate țările din regiunea balcanică. A fost numit Balkan Congress.

În 2009, i-a fost schimbată denumirea în Congresul SEEFF, fiind un forum regional, ce are loc o dată la doi ani, al cărui scop principal este:

  • stabilirea relațiilor mai strânse între asociațiile balcanice;
  • identificarea problemelor specifice legate de industria din regiuneși încercarea de a găsi soluții.

În anul înființării, 1996, evenimentul a fost organizat în Grecia, urmând apoi a fi găzduit și de alte țări din Balcani.

România a fost țară organizatoare pentru prima dată în anul 2001, așadar, în 2026 se împlinesc 25 de ani de atunci și 30 de ani de la înființarea Congresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »