SLS Cargo – Investiții de 1,9 milioane euro în primul terminal intermodal pe care îl va opera exclusiv în P3 Bucharest A1

Uniunea Societăților de Expediții din România

SLS Cargo – Investiții de 1,9 milioane euro în primul terminal intermodal pe care îl va opera exclusiv în P3 Bucharest A1

În P3 Bucharest A1, unul dintre cele mai complexe parcuri industriale din România, a fost inaugurat recent primul terminal intermodal operat exclusiv de compania membră USER, SLS Cargo.

Investiția de 1,9 milioane euro face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung, anunțată în 2020, după ce au intrat în portofoliul FAN Courier.

Operatorul de logistică și transport deținut de renumita firmă de curierat a devenit astfel operator exclusiv al acestui terminal, compania crescându-și capacitatea de operare, în trecut bazându-se în principal pe terminalul feroviar de la Buftea.

SLS Cargo a devenit al doilea cel mai important chiriaș al parcului industrial P3 Logistic Parks de pe autostrada A1, acumulând în ultimii trei ani o suprafață totală închiriată de peste 55.000 mp.

„Noul terminal, SLS BUCHAREST INTERMODAL TERMINAL, vine în întâmpinarea nevoii de a identifica soluții pentru numărul mic de terminale feroviare raportat la optimul necesar pentru piața românească. Ne bucurăm că am găsit în P3 Logistic Parks un partener alături de care am putut realiza o investiție extrem de necesară atât pentru dezvoltarea noastră, cât și pentru dezvoltarea transportului de mărfuri în regim intermodal. Folosind noul terminal, SLS Cargo introduce conceptul de «o singură fereastră», deoarece combină serviciile de transport rutier, maritim și aerian cu oricare dintre serviciile de depozitare, distribuție și consultanță vamală aflate, de asemenea, în portofoliul nostru.”, a declarat Mihai Stoica, Managing Director SLS Cargo.

Se estimează că, până la finalul lui 2023, terminalul proaspăt inaugurat va atinge o capacitate de operare de până la 750 de containere lunar, cu o medie de 4 manevre/container.

Datorită dinamicii ridicate, noul terminal intermodal va accelera operațiunile feroviare și procesele de descărcare și livrare către clienți.

În fiecare lună, 15 trenuri cu rute tur-retur pe traseul Port Constanța – SLS Bucharest Intermodal Terminal vor tranzita terminalul, beneficiind de zona marilor parcuri logistice din vestul capitalei.

Printre mărfurile transportate în containere maritime se numără bunuri de larg consum, materiale de construcții, dar și alte materii prime.

„SLS Bucharest Intermodal Terminal va fi echipat cu echipamente KALMAR pentru manipularea containerelor și cu flotă de platforme specializate în transportul rutier containerizat. De asemenea, va avea un sistem de operare (TOS – terminal operating system) pentru integrarea și automatizarea proceselor operaționale dintre departamentele interne, colaborarea cu partenerii de afaceri (clienți, transportatori, linii de shipping) și predictibilitatea internă și externă a evenimentelor de terminal.

Sistemul TOS va include module de GATE, RAIL, YARD și BILLING, facilitând optimizarea operațiunilor și proceselor de terminal, comunicarea prin schimb de mesaje EDI. Aceasta va oferi beneficii atât pentru operațiunile interne, cât și pentru clienți, care vor putea obține informații utile, precum generarea de rapoarte prin intermediul acestui sistem.

Sistemul de operare va fi furnizat de „NAVIS”, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din domeniul logistic.”, menționează sursă citată.

Sursa: https://traficmedia.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »