Sistemul ICS2 va intra în vigoare în iunie 2024

Uniunea Societăților de Expediții din România

Sistemul ICS2 va intra în vigoare în iunie 2024

Uniunea Europeană introduce un nou proces pentru mărfurile care intră pe teritoriul său pe căi maritime și navigabile interioare, rutiere și feroviare. Aceasta este a treia fază sau Release 3 a implementării noului sistem care va extinde cerințele de raportare a datelor de siguranță și securitate la toate modurile de transport. Cerințe similare sunt deja în vigoare pentru transportul aerian.

Noul sistem vamal de siguranță și securitate înainte de sosire, numit Import Control System 2 (ICS2), va solicita transportatorilor să furnizeze date despre mărfurile trimise către sau prin UE înainte de sosirea lor, prin completarea unei declarații sumare de intrare (ENS), care va intra în vigoare la 3 iunie 2024.

Această obligație se va aplica, de asemenea, transporturilor poștale și expres care transportă mărfuri folosind aceste moduri de transport, precum și altor părți, cum ar fi furnizorii de logistică.

În anumite circumstanțe, destinatarii finali stabiliți în UE vor trebui, de asemenea, să transmită date ENS către ICS2.

Comercianții sunt sfătuiți să se pregătească în avans pentru Release 3, pentru a evita riscul de întârzieri și neconformitate.

 

Sursa: www.eeas.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »