Portul Constanța va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

Uniunea Societăților de Expediții din România

Portul Constanța va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

Premierul Republicii Coreea, Han Duck-Soo, sosit miercuri, 10 mai 2023, într-o vizită la Bucureşti, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu viitorul premier, Marcel Ciolacu, și a fost primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Cu ocazia acestei vizite, Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa şi Autoritatea Portului sud-coreean Busan au semnat un memorandum de cooperare. Cele două autorităţi portuare vor colabora în domeniul serviciilor portuare şi al infrastructurii portuare şi vor încuraja dezvoltarea traficului de mărfuri între Portul Constanţa şi Portul Busan, pentru toate tipurile de marfă, dezvoltarea transportului Ro-Ro şi al transportului de persoane.

Portul Busan este cel de-al cincilea cel mai tranzitat port după tonajul de marfă din lume şi cel mai mare port de transbordare din Asia de Nord- Est.

Acest port sud-correan a fost vizitat de președintele PSD Marcel Ciolacu în decembrie anul trecut, șeful Camerei Deputaților întâlnindu-se acolo cu membrii din conducerea Autorității Portului pe tema dezvoltării unui asemenea obiectiv strategic important și în România.

„Prin Memorandumul semnat, astăzi, de Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța și Autoritatea Portului sud-coreean Busan, România are șansa să fie prezentă pe marile piețe asiatice! Semnarea acestui document marchează dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Coreea de sud în contextul vizitei la București a premierului sud-coreean, Han Duck-soo”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sursa: https://cursdeguvernare.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »