MSC și COSCO – gata să fie lideri ai dezvoltării transportatorilor maritimi?

Uniunea Societăților de Expediții din România

MSC și COSCO – gata să fie lideri ai dezvoltării transportatorilor maritimi?

Potrivit renumitului analist mondial de transport containere Lars Jensen, directorul Vespucci Maritime, MSC și COSCO vor deveni lideri de creștere în transportul de containere, întrucat alți transportatori, precum Maersk, se concentrează mai mult pe logistică.

Jensen a observat: „MSC va crește fenomenal, la fel și COSCO. Maersk și Yang Ming nu vor crește deloc prea mult, conform carnetelor de comenzi (noile construcții navale). Aceasta înseamnă că unii transportatori vor fi foarte agresivi în creștere și vor avea nevoie de volum pentru aceste noi nave. Ceilalți nu sunt deloc interesați de creștere – vor să vândă produse logistice sau să-și sporească profitabilitatea. Acest lucru va crește presiunea dintre transportatori.”

La TPM 2023 din Long Beach, săptămâna trecută, Jensen a spus că noile comenzi masive de construcții navale „se vor manifesta ca o creștere nominală foarte mare a flotei în perioada 2023-2024, în special în lumina colapsului actual al cererii”.

Totuși, renumitul analist a menționat și faptul că: „Zvonurile de pe piață de la șantierele navale spun că livrările sunt amânate. Ieșim din perioada de pandemie într-o recesiune ciclică.”

Sursa: https://www.ajot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »