Membrul USER, Grup Feroviar Român, alături de Facultatea de Transporturi din cadrul UNSTPB, inaugurează „Laboratorul GFR”

Uniunea Societăților de Expediții din România

Membrul USER, Grup Feroviar Român, alături de Facultatea de Transporturi din cadrul UNSTPB, inaugurează „Laboratorul GFR”

Grup Feroviar Român, parte a Grampet Group, a devenit companie parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”, inițiat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În colaborare cu alți 14 parteneri de proiect, autorități locale, instituții de învățământ și companii, GFR sprijină crearea de campusuri profesionale integrate pentru tinerii care doresc să urmeze parcursuri educaționale cât mai relevante pentru piața muncii în continuă schimbare.

Marți, 24 octombrie 2023, a avut loc un moment deosebit de important pentru întreaga comunitate academică și pentru viitorul cercetărilor în domeniul transporturilor feroviare. În cadrul acestui parteneriat, GFR și UNSTPB au inaugurat Laboratorul GFR cadrul Facultății de Transporturi.

Scopul acestei investiții a fost de a facilita accesul studenților la programe de studii și soluții software puternice necesare pentru a-și aprofunda cunoștințele despre industria feroviară românească.

“Parteneriatul cu UNSTPB și Laboratorul GFR sunt cele mai noi inițiative ale Grampet Group, care demonstrează angajamentul nostru față de viitorul industriei feroviare și, mai important, față de tinerii care își doresc o carieră în transporturi. Suntem hotărâți să stimulăm interesul pentru acest domeniu provocator, iar noul laborator GFR va oferi studenților acces la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a reuși pe piața muncii. În același timp, știm că proiectul „Campus Dual Politehnica București” va avea un impact real pozitiv în mediul academic, dar și pentru industria feroviară din țara noastră, și suntem onorați să facem parte din acest program care permite operatorilor calificați să intervină ca formatori în programe de studiu adaptate tendințelor și nevoilor de pe piața muncii”, a declarat Gruia Stoica, președinte Grampet Group.

„Campus Dual Politehnica București” este coordonat de UNSTPB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 București, Primăria Ciorogârla Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” București, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” București, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla (Ilfov), Grup Feroviar Român, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ, Alstom Transport, Tema Energy, Crystal System și CTE Trailers.

Proiectul va atrage fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro pentru construirea de multiple facilități dedicate studenților.

Fiind implicată în diverse proiecte legate de educație, USER salută astfel de inițiative. Mândria este cu atât mai mare, cu cât acest proiect este derulat cu contribuția unui membru USER, Grup Feroviar Român, cu implicarea Facultății de Transporturi, cu care uniunea are un parteneriat în derulare.

Echipa USER a avut plăcerea să viziteze noul laborator la invitația Departamentului Transport, Trafic și Logistică, în dimineață zilei de 16 noiembrie, anterior conferinței organizate în aceeași zi.

În prezența speakerilor de la conferința organizată de USER în parteneriat cu Departamentul Transporturi, Trafic și Logistică din cadrul Facultății de Transporturi, domnii profesori au avut bunăvoința de a ne prezenta laboratorul și facilitățile din cadrul acestuia. 

 

Sursa: https://www.linkedin.com/grampet-group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »