Grupul TTS – investiții de 5 milioane de euro în extinderea capacității de transport

Uniunea Societăților de Expediții din România

Grupul TTS – investiții de 5 milioane de euro în extinderea capacității de transport

Principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS (Transport Trade Services), C.N.F.R. NAVROM S.A., a demarat un program de construcție barje tip EUROPA 2, primul contract vizând construcția a patru barje cu o capacitate cumulată de 6.800 de tone. Perioada de livrare estimată pentru barje este octombrie 2023 – ianuarie 2024.

Petru Ștefănuț, director general Grupul TTS, a declarat: „Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu și au dimensiuni de 77 m lungime și 11 m lățime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare, putând transporta orice tip de marfă vrac solid – produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum și echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m”.

Procesul de modernizare a flotei nepropulsate, care va continua și în anii următori, include acest proiect.

Investiția se ridică la 5 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată de către C.N.F.R. NAVROM S.A., din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activității. Valoarea investițiilor bugetate de companie pentru anul 2023 depășește 20 milioane de euro.

Sursa: https://www.forbes.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »