GFR, de vorbă cu elevii Colegiului Național Bilingv George Coșbuc – Oportunitățile în cariera de inginer feroviar

Uniunea Societăților de Expediții din România

GFR, de vorbă cu elevii Colegiului Național Bilingv George Coșbuc – Oportunitățile în cariera de inginer feroviar

Reprezentând entitatea fanion a Grampet Group, Grup Feroviar Român (GFR) este cel mai mare holding feroviar privat din Uniunea Europeană.

Grampet Group este format din 18 companii grupate pe domenii de activitate astfel: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT.

Companie cu capital românesc 100% privat, care a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere, GFR are o experienţă în domeniul transporturilor de peste 18 ani.

În cadrul unui eveniment desfășurat la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc în data de 5 aprilie 2023, au fost puse în discuție subiecte precum transportul feroviar, importanța sustenabilității, dar și alte elemente ce privesc transportul pe calea ferată.

„Transportul – cei mai mulți spun că este un domeniu al ingineriei, alții afirmă că e un domeniu al producției, al economiei și juridicului. În realitate, transportul este un amestec din toate aceste zone”, a declarat Amedeo Neculcea, director general adjunct al Grup Feroviar Român și vicepreședinte Uniunea Societăților de Expediții din România, într-un citat pe pagina de Linkedin.

Dezvoltând subiectul sustenabilității, Amedeo Neculcea a mai precizat că statisticile la nivel european indică faptul că transportul feroviar de mărfuri este de 22 de ori mai puțin  poluant decât transportul rutier de mărfuri. „Un tren de mărfuri poate înlocui între 40 de camioane tip container și 100 de camioane cu mărfuri vrac”, a adăugat directorul general adjunct GFR.

Subiectul principal al vizitei la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc fiind oportunitățile pe care le poți avea în cariera de inginer feroviar, elevilor li s-a prezentat faptul că posibilitatea de evoluție profesională este una extrem de mare. Fiind un domeniu foarte vast, ocaziile de afirmare sunt impresionante.

Grup Feroviar Român și-a exprimat deschiderea de a participa la astfel de evenimente, având ca scop inspirarea tinerei generații din România, atât prin școala GFR, cât și prin acest tip de inițiative.

Sursa: https://cfir.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »