GFR și Grampet donează calorifere electrice și generatoare pentru Ucraina

Uniunea Societăților de Expediții din România

GFR și Grampet donează calorifere electrice și generatoare pentru Ucraina

GFR și Grampet au făcut o donație de calorifere electrice și generatoare pentru ucraineni, prin fundația Scheherazade, care a livrat produsele, fiind a zecea oară în Ucraina, de la începutul războiului declanșat în februarie anul trecut.

Grupul Grampet a jucat un rol important în 2022 prin transportul unui milion de tone de cereale și produse petroliere din Ucraina în Portul Constanța, după cum menționează cu recunoșțință Fundația Scheherazade pe pagina de Facebook.

O parte din cele 200 de calorifere electrice și 100 de generatoare au fost distribuite la Cernăuți, iar restul vor ajunge în Harkov și în regiunea Herson.

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica a declarat: ”Dorința noastră este de a ne implica cât mai mult și de a sprijini comunitatea ucraineană afectată de război. Într-un context dificil, trebuie să ne unim forțele și să ajutăm. Sperăm că donația de 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice, realizată împreună cu GFR și Fundația Toflea, va aduce o rază de speranță ucrainenilor”.

Transportul din România a ajuns în Cernăuți joi, 9 februarie 2023,  delegația din România fiind găzduită de către Consiliul Regional Cernăuți, în prezența președintelui Oleksii Boiko, Ruslan Zaparaniuk – șeful administrației regionale și a șefilor comunităților din regiunea Cernăuți, Mikola Huitor, Iulia Hrițku-Andriieș, Oleksii Voloșciuk, Volodimir Samariuk, inclusiv a comunităților de români și de romi. De asemenea, a fost prezentă la eveniment și Irina Loredana Stănculescu, consulul general al României la Cernăuți.

Instituțiile din România care au facilitat transportul umanitar către Ucraina sunt Vama Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, RCS Comisionar SA. Fundația Scheherazade le-a adresat mulțumiri tuturor entităților menționate, precum și  celorlalte autorități relevante ale statului care s-au implicat și au asigurat distribuirea eficientă a ajutoarelor.

Printre cei prezenți la acest eveniment s-au aflat și Comitetul Executiv al Grupului Grampet, GFR, Fundația Toflea, Liliana Agheorghicesei, prim-vicepreședinte CONAF, care reprezintă regiunea Nord-Est, și Wajiha Haris – președintele Fundației Scheherazade.

Sursa: https://clubferoviar.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »