Compania STEP ONE SPEDITION testează camionul electric Mercedes-Benz eActros 300, pe care l-a integrat în procesul de distribuție al lanțului de magazine PENNY

Uniunea Societăților de Expediții din România

Compania STEP ONE SPEDITION testează camionul electric Mercedes-Benz eActros 300, pe care l-a integrat în procesul de distribuție al lanțului de magazine PENNY

Mercedes-Benz Trucks & Buses România SRL, devenită din 3 februarie 2023, Daimler Truck & Bus România – o companie a grupului Daimer Truck AG, a oferit societății Step One Spedition, la sfârșitul anului 2022, primul camion Mercedes-Benz electric ajuns în România – modelul eActros 300 – pentru testare în condiții reale de transport.

Beneficiarul serviciilor de transport cu primul eActros din țară este retailerul  REWE Romania – PENNY.

Înființată în 2009, Step One Spedition este o companie cu capital integral românesc, care are o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii, mereu gata să găsească soluțiile optime pentru cele mai complexe tipuri de transport, menținând echilibrul între calitatea serviciului și preț.

Step One Spedition acordă o atenție deosebită sustenabilității și implementează permanent măsuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului pe care transportul rutier îl generează. Prin testarea camionului electric eActros 300, compania face primul pas spre tranziția către o flotă de camioane sustenabile, parte din strategia companiei.

Astfel, „asistăm astăzi la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fără doar și poate, că orice acțiune de pionierat, introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare, dar și o bucurie, pentru că realizăm un prim pas spre tranziția către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu și lung”, a declarat, în noiembrie 2022, Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.

Acum o săptămână, un alt camion electric eActros 400 a fost livrat de către Daimler Truck & Bus România unei companii românești de transport, în prezența dlui. Tánczos Barna,  Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și a dnei. Oana Grosanu, Director Executiv al Ambasadei Sustenabilității în România.

Sursa: Daimler Truck & Bus Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »