DHL Global Forwarding este interesată de achiziționarea companiei DB Schenker

Uniunea Societăților de Expediții din România

DHL Global Forwarding este interesată de achiziționarea companiei DB Schenker

Potrivit Reuters, directorul DHL Global Forwarding, Tim Scharwath, ar putea lua în considerare achiziționarea DB Schenker – dacă va fi vândută. El a adăugat că DHL este în măsură să „integreze achiziții mai mari”, dar prețul și complexitatea integrării ar fi esențiale pentru orice decizie.

Consiliul de supraveghere al Deutsche Bahn a instruit managementul anul trecut să se pregătească pentru posibila vânzare a afacerii sale de logistică Schenker, dar nu au existat alte detalii.

Luându-se în calcul considerațiile politice în ceea ce privește menținerea DB Schenker și a locurilor de muncă ale acesteia sub control german, mai mulți analiști menționează operatorul logistic DHL, parte a Deutsche Post, ca fiind un cumpărător evident.

Având în vedere cele cinci domenii de activitate ale Deutsche Post, DHL analizează în primul rând dacă această achiziție are sens din punct de vedere strategic pentru grup, nu pentru DHL Global Forwarding. Compania evaluează potențialele achiziții în funcție de trei criterii.

„Ar trebui să ne uităm la modul în care DB Schenker se încadrează în portofoliul grupului – și ar trebui să obținem un preț care să facă totul atractiv din punct de vedere financiar și ar trebui să ne uităm la cât de complexă ar fi integrarea”, a spus Scharwath.

Alți analiști de capital au indicat grupul danez de expediții DSV ca fiind cel mai evident cumpărător, în cazul în care considerentele comerciale vor prevala într-o potențială vânzare a DB Schenker.

Sursa: www.theloadstar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »