Prețurile transportului rutier de marfă au scăzut în ianuarie pentru al patrulea an consecutiv

Uniunea Societăților de Expediții din România

Prețurile transportului rutier de marfă au scăzut în ianuarie pentru al patrulea an consecutiv

Potrivit Transport Exchange Group (TEG) din Regatul Unit, care a realizat Indicele preţurilor de transport rutier, în ianuarie, după perioada Crăciunului, s-a înregistrat o scădere semnificativă a prețurilor de transport de marfă și de curierat, până sub nivelul perioadei similare a anului trecut.

Indicele TEG din ianuarie arată o scădere abruptă a prețurilor medii de transport și curierat cu 10,8%. Acesta marchează cele mai scăzute prețuri globale din martie 2023 și este cu 2,5% mai mic față de anul trecut.

Atât prețurile de transport, cât și cele de curierat, au scăzut similar față de decembrie, cu 10,4% și, respectiv, 10,3%.

După Crăciun, prețurile au scazut cu 11,8% în 2023 și cu 13% în 2022, urmând aceeași tendință ca în anii anteriori.

Potrivit Logistic Post, industria rutieră de transport de marfă din Marea Britanie este până acum relativ neafectată de escaladarea atacurilor Houthi, aprovizionarea cu petrol ținând pasul cu cererea, în ciuda perturbărilor din lanțul de aprovizionare. Prețurile combustibililor au scăzut pentru a treia lună consecutiv. Benzina se află la cel mai scăzut preţ din octombrie 2021, scăzând cu 1,8%, până la 139,86 p/litru (-2,57p). Între timp, prețul la motorină este la cel mai scăzut nivel din iulie 2023, scăzând cu 1,7%, până la 148,26 p/litru (-2,61p).

Per total, prețurile sunt semnificativ mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut: la benzină cu 12,87%, iar la motorină cu 28,27%.

În acest context, au apărut noi inițiative de recrutare.

De exemplu, Skills Bootcamp în HGV Driving, lansat în 2021, oferă instruiri de 16 săptămâni pentru perfecţionarea personalului. Aceste bootcamp-uri au fost esențiale în creșterea numărului de șoferi, oferind cursuri pentru a ajuta angajații să obțină permise de categoria C și C+E.

În plus, Aldi a anunțat recent intenția de a stimula recrutarea a peste 500 de noi ucenici în Marea Britanie în 2024, inclusiv șoferi profesionişti şi lucrători în depozit și logistică. Reducerile în magazin și sfaturile financiare se numără printre stimulentele oferite. Anunțurile au inclus, de asemenea, noi rate de remunerare a personalului, cu joburi în logistică și de șofer plătite cu 10,96 lire sterline și, respectiv, 14,13 lire sterline pe oră, menționează Logistic Post.

În concluzie, înainte ca tarifele să crească mai târziu în 2024, operatorii vor putea atrage mai multe afaceri în lunile mai liniștite ale anului, cu prețurile mai mici.

Se pare că va urma un an provocator pentru transporturile de marfă. Presiunea e din ce în ce mai mare și lupta se dă în privința tranziției către zero emisii, ce înseamnă cheltuieli semnificative pentru transportatorii mai mici.

 

Sursa: https://logisticpost.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »