Maersk a achiziționat 25 de camioane electrice Volvo pentru transporturi ecologice de containere în Germania

Uniunea Societăților de Expediții din România

Maersk a achiziționat 25 de camioane electrice Volvo pentru transporturi ecologice de containere în Germania

În luna iunie 2023, importanta companie maritimă Maersk, un inovator de top în soluții logistice integrate și durabile, a anunțat o nouă inițiativă de reducere a emisiilor de GES în transporturile de containere din hinterland, prin achiziționarea a 25 de camioane electrice Volvo FH de ultimă generație în Germania. Această investiție strategică evidențiază angajamentul companiei de a decarboniza logistica globală și de a deveni o companie cu zero net până în 2040 în toate domeniile de afaceri și toate modurile de transport.

„Recunoscând nevoia presantă de a aborda impactul logisticii asupra mediului, facem un pas îndrăzneț înainte, comandând 25 de camioane electronice avansate. Aceste vehicule de ultimă generație, alimentate cu surse de energie regenerabilă, au un potențial imens în reducerea substanțială a emisiilor de carbon și reducerea în continuare a amprentei de carbon a Maersk. Observăm o cerere în creștere din partea clienților noștri pentru soluții de transport mai curate, door-to-door, cu emisii minime de gaze cu efect de seră (GES). La fel de important, este de așteptat ca desfășurarea camioanelor electrice să atenueze emisiile de zgomot în zonele rezidențiale din jurul depozitelor în care acestea vor fi operaționale.”, a precizat Jens-Ole Krenzien, Director general Maersk Europa de Nord.

Primele două unități sunt planificate să fie livrate de Volvo Trucks în trimestrul al patrulea 2023, ultima în trimestrul întâi 2024. Achiziția de camioane complet electrice este susținută de Ministerul Federal German pentru Digitalizare și Transport. În prezent, Maersk analizează, de asemenea, crearea unei infrastructuri de încărcare cu energie electrică verde pentru propria flotă de camioane electrice la depozitele sale din Germania.

Maersk va folosi camioanele electrice pentru livrări locale în locuri precum noul său depozit mare din Duisburg, care va fi deschis în această vară și în zona Bremen/Bremerhaven, unul dintre porturile principale ale Maersk în Germania. Se are în vedere, de asemenea, o desfășurare a camioanelor electrice pentru manevra containerelor în zonele depozitului, pentru a elimina sursele și mai mici de emisii de GES de-a lungul lanțului de transport.

Pe lângă pasul din Germania, Maersk a comandat 110 camioane electrice Volvo VNR pentru America de Nord în urmă cu un an, sporindu-și angajamentul total în SUA la 126 de camioane Volvo. Mai multe inițiative de transport electric ale Maersk sunt în desfășurare în alte țări, pe lângă soluțiile feroviare cu emisii scăzute de GES, bazate pe energie regenerabilă, așa cum sunt disponibile în Germania, sau bazate pe biocombustibili neutri din punct de vedere climatic, așa cum tocmai a anunțat în Spania.

Sursa: www.maersk.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »