CMA CGM continuă cu achiziția Bolloré Logistics

Uniunea Societăților de Expediții din România

CMA CGM continuă cu achiziția Bolloré Logistics

Gigantul de transport maritim CMA CGM a avansat cu achiziționarea activităților de transport și logistică ale Grupului Bolloré și s-a angajat să achiziționeze Bolloré Logistics pentru suma  de 5 miliarde EUR (5,5 miliarde USD).

Grupul Bolloré a declarat că, în urma negocierilor exclusive anunțate în aprilie, a primit o opțiune de vânzare de la CMA CGM în data de 8 mai 2023 și că a acceptat opțiunea de vânzare strict ca ofertă. Vor începe acum procedurile de consultare cu organele reprezentative ale Grupului Bolloré. Decizia de exercitare a opțiunii de vânzare va fi luată la finalul acestor proceduri.

Potrivit CMA CGM, odată cu achiziționarea aceste companii, va deveni unul dintre cei mai buni cinci jucători mondiali în domeniul logisticii.

Bolloré Logistics este în prezent lider mondial în soluții de transport și logistică pentru sectoarele de bunuri de lux, parfumuri și cosmetice, îngrijire medicală, industria aerospațială și de apărare.

Bolloré a declarat: „Prin alăturarea punctelor forte complementare ale Bolloré Logistics și CEVA Logistics în cadrul Grupului CMA CGM, Bolloré Logistics va fi în poziție ideală pentru a oferi clienților săi soluții integrate de transport și logistică contractuală și mai eficiente și competitive.

„Dacă Grupul Bolloré exercită această opțiune de vânzare, urmând procedurile obișnuite cu organele de reprezentare a angajaților, vânzarea va fi apoi supusă aprobării autorităților relevante și ar putea fi finalizată în cursul primului semestru al anului 2024”.

Acordul ar fi cel mai mare de la înființarea Grupului CMA CGM în 1978 și ar reprezenta o etapă strategică majoră în dezvoltarea activităților sale de logistică.

Sursa: https://www.cmacgm-group.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »