TEME DE REFLECȚII

 • Odată cu introducerea rubricii „Teme de reflecții” pe site-ul USER,  simt nevoia să „sparg eu gheața” pentru a incita membrii USER.
  Cred că trebuie să milităm susținut pentru creșterea prestigiului sectorului (unii zic „industriei”) expedițiilor și așezarea acestuia la locul cuvenit în societatea românească.
  Nu consider admisibil în etapa actuală – când operatorii de logistică realizează depozitari pe sute de mii de metri pătrați a milioane de paleți – ca expeditorilor din transportul terestru, maritim, aerian sau comisionarilor în vamă, să le mai fie încadrată activitatea la Cod CAEN 5229 – Alte activități anexe transportului, atâta timp cât fiecare mod de transport are un Cod CAEN explicit.
  Așezarea codurilor activităților de expediții nu este numai o problema de statistică, ci în viață normală poate avea consecințe cel puțin interesante, despre care vom mai vorbi.
  În documentele FIATA circulă cu mândrie sintagma: „expeditorul (freight forwarder) este arhitectul transporturilor”.
  Așteptăm alte opinii și pe alte subiecte pe adresa de e-mail caem@caem.ro și promitem că nu le vom cenzura, ci vom aplica doar eventualele ajustări de ordin tehnic pentru a le încadra în spațiul rezervat reflecțiilor pe site-ul USER.
        Președinte USER,
        Marius Cae
Contact

Start typing and press Enter to search