1.4

International Federation of Freight Forwarders
FIATA, a non-governmental organisation, represents today an industry covering approximately 40,000 forwarding and logistics firms, also known as the “Architects of Transport”, employing around 8 – 10 million people in 150 countries.

USER a devenit membru ordinar FIATA în anul 1974, reașezând activitatea pe noile baze în 1993. În aceasta calitate, USER și membrii USER beneficiază de toate serviciile oferite precum și de participarea la activitățile si manifestările organizate sau ce au loc sub egida FIATA.

FIATA a fost fondată în 31 mai 1926, la Viena, ca o asociație a industriei de expediții, cu scopul promovării și apărării intereselor specifice, pe plan internațional. FIATA este o organizație non-guvernamentală, care reprezintă astăzi o industrie în care sunt implicate aprox. 35.000 de firme de expediții – organizatori de transport – incluzând în jur de 8 milioane de angajați. Potrivit modului de organizare a firmelor de expediții din străinătate, activitatea de comisionar în vamă este inclusă în activitatea proprie.

FIATA are un statut consultativ în relație cu Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC) si cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD). Este recunoscută ca reprezentantă a industriei de expediții de către alte organizații guvernamentale, autorități guvernamentale, organizații non-guvernamentale internaționale din transport, cum ar fi: Camera Internațională de Comerț (ICC), Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), Uniunea Internațională de Căi Ferate (UIC), Uniunea Internațională de Transport Rutier (IRU), Consiliul de Cooperare Vamală (CCC), etc. FIATA este cea mai mare organizație non-guvernamentală în domeniul transporturilor, cu influență în întreaga lume. În calitate de membru USER, societățile de expediții pot deveni membri individuali ai  FIATA, ceea ce le conferă dreptul ca pe documentele firmei să aplice sigla FIATA, pe lânga cea a USER. Metodologia pentru a deveni membru individual se poate solicita președintelui USER.

Membrii Ordinari ai FIATA sunt Uniunile si Organizațiile naționale din țările membre care au aderat la principiile și Statutul FIATA.

Documente FIATA :  FBL; FCT; FCR; FWR.

aici

Metodologia pentru obținerea de documente se cere președintelui USER.

Test elementor

Text de proba de introdus  bla bla


Contact

Start typing and press Enter to search