1.4

International Federation of Freight Forwarders Associations
FIATA, a non-governmental organisation, represents today an industry covering approximately 40,000 forwarding and logistics firms, also known as the “Architects of Transport”, employing around 8 – 10 million people in 150 countries.

USER a devenit membru ordinar FIATA in anul 1974, reasezand activitatea pe noile baze in 1993. In aceasta calitate, USER si membrii USER beneficiaza de toate serviciile oferite precum si de participarea la activitatile si manifestarile organizate sau ce au loc sun egida FIATA.

FIATA a fost fondata in 31 mai 1926, la Viena, ca o asociatie a industriei de expeditii, cu scopul promovarii si apararii intereselor specifice, pe plan international. FIATA este o organizatie non-guvernamentala, care reprezinta astazi o industrie in care sunt implicate aprox. 35.000 de firme de expeditii – organizatori de transport – incluzind in jur de 8 milioane de angajati. Potrivit modului de organizare a firmelor de expeditii din strainatate, activitatea de comisionar in vama este inclusa in activitatea proprie.

FIATA are un statut consultativ in relatie cu Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite (ECOSOC) si cu Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD). Este recunoscuta ca reprezentanta a industriei de expeditii de catre alte organizatii guvernamentale, autoritati guvernamentale, organizatii non-guvernamentale internationale din transport cum ar fi Camera Internationala de Comert (ICC), Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA), Uniunea Internationala de Cai Ferate (UIC), Uniunea Internationala de Transport Rutier (IRU), Consiliul de Cooperare Vamala (CCC) etc. FIATA este cea mai mare organizatie non-guvernamentala in domeniul transporturilor, cu influenta in intreaga lume. In calitate de membru USER, societatile de expeditii pot deveni membri individuali ai  FIATA, ceea ce le confera dreptul ca pe documentele firmei sa aplice sigla FIATA pe langa cea a USER. Metodologia pentru a deveni membru individual se poate solicita presedintelui USER.

Membrii Ordinari ai FIATA sunt Uniunile si Organizatiile nationale din tarile membre care au aderat la principiile si Statutul FIATA.

Documente FIATA :  FBL; FCT; FCR; FWR

Metodologia pentru obtinerea de documente se cere presedintelui USER.

Contact

Start typing and press Enter to search