NOUTĂȚI/EVENIMENTE                         

 • Joi, 19 iulie 2018, la sediul USER a fost semnat Protocolul de colaborare între USER și ARILOG , de către președinții celor două asociații, dl. Marius Cae, respectiv dl. Daniel Preda.

 

 • Dl. Marius Cae – Președinte al USER a făcut vizite la sediul unor societăți membre ale USER: CARTRANS SPEDITION SRL, ETAMAD GRUP SEA & LAND TRANSPORT SRL, E-P RAIL SRL, unde s-au discutat soluții pentru îmbunătățirea activității USER, precum și despre preocupări actuale ale firmelor de expediții.

 

 • USER a lansat softurile pentru experimentarea e-FBL. La acest experiment participă societățile ETAMAD GRUP SEA & LAND TRANSPORT SRL și ABS SPED CONSULTING LOGISTICS SRL. Unul dintre softuri a fost creat de societatea MEDIACUT SRL din Râmnicu Vâlcea – de dl. Claudiu Sasu, căruia îi mulțumim. Alt soft a fost creat la USER – de dl. Ion Gherghina.

 

 • În ultima perioada au fost semnate acorduri de colaborare cu asociații similare din Macedonia, Serbia și Turcia.

 

 

 • Translogistica 2018 (26-28 septembrie 2018, Romexpo București) Informăm membrii USER că, potrivit Programului de activități aprobat de adunarea generală, am convenit cu organizatorul expoziției „Translogistica 2018” (DISTINCT IMAGE – d-na Lupu Victoria, victoria@distinctimage.ro)   să aloce membrilor USER un spațiu expozițional de 100 mp în condiții tarifare mai avantajoase, în special pentru IMM-uri. Cei interesați pot contacta firma DISTINCT IMAGE pentru detalii suplimentare.

 

 • O societate membră ne-a sesizat și urmare vă informăm acum direct și prin site-ul USER, că în Monitorul Oficial, Partea I nr. 482 din 12.06.2018 a fost publicată HG nr. 361/24.05.2018, care reglementează procedurile pentru acordarea licențelor în domeniul transportului feroviar. Ca o noutate în domeniu, prin anexa 3 a hotarârii se reglementează procedura standard de acordare a licenței de intermediere a activităților de transport pe calea ferată. Hotărârea 361 intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în MO, adică la 27 iulie 2018. Textele hotărârii și anexei pot fi consultate accesând link-urile corespunzătoare de pe pagina „BIBLIOTECA ONLINE”.

 

 • Potrivit reglementărilor în vigoare și a prevederilor Statutului USER, se convoacă Adunarea generală a membrilor USER pentru data de joi, 19 aprilie 2018, ora 13.30. Lucrările se vor desfășura în București, Bd. Timișoara nr. 92, Poarta A, Clădire C11, Etaj 1, Sector 6.
  În caz că nu se întrunește cvorumul, adunarea va avea loc în următoarea zi, la aceeași oră și în același loc.

 

 • Cea de-a treia ediție a AUTOMOTIVE LOGISTICS SUMMIT, eveniment de referință pentru specialiștii în logistică, transport, achiziții și producție din industria automotive, va avea loc pe 1 și 2 martie 2018 la hotel Ramada, Sibiu.
  http://automotivesummit.ro/als2018/

  Devenit platforma de referință pentru managerii de logistică, transport, producție ai companiilor producătoare, AUTOMOTIVE LOGISTICS SUMMIT creează un cadru de discuție propice schimbului de informații referitoare la trenduri și tehnologii care au un impact important asupra dezvoltării industriei, dar și de promovare a unor bune practici în ceea ce înseamnă creșterea eficienței și productivității pe tot lanțul logistic al industriei automotive.
  Ediția a III-a a AUTOMOTIVE LOGISTICS SUMMIT aduce ca noutate două workshop-uri ce se vor efectua în paralel, susținute de experți recunoscuți în domeniu.
  Evenimentul este organizat de Revista Intermodal & Logistics și Arilog. Pentru detalii legate de înscriere și modalități de promovare în cadrul evenimentului, contactați: mădălina@intermodal-logistics.ro sau office@arilog.ro.

 

 

 • Cel de al 13-lea Congres al Societăților de Expeditii si Logistica din Sud-Estul Europei (SEEFF), din 12-13 aprilie 2018 – ce se desfasoara la Portoroz – Slovenia, eveniment ce se gaseste detaliat la adresa http://www.logisticscongress.eu/

 

 • În perioada 12 – 14 octombrie 2017, o delegație a USER, compusă din dl. Marius Cae – Președinte, dna.Luisa și dl.Paul Mateescu, de la firma PABLLO LOGISTICS SRL , au participat la Congresul Mondial FIATA, la Kuala Lumpur. Cu această ocazie, în cadrul comisiei speciale FIATA, a fost prezentat Manualul expeditorului internațional. Comisia a dat undă verde pentru începerea cursurilor a căror absolvire îi conferă cursantului posibilitatea obținerii unei diplome FIATA (The FIATA Diploma in Freight Forwarding). Amănunte într-o altă ediție.

 

 • USER a participat cu stand propriu la Târgul Translogistica (12-14 octombrie 2017).

Contact

Start typing and press Enter to search