Activitatea USER

In organizarea USER au avut loc seminarii pe probleme specifice, reuniuni ale unor grupuri de lucru FIATA, participari la manifestari regionale sau mondiale in domeniu, la expozitii de profil.

Conform rolului sau de organizatie profesionala, USER a urmarit indeaproape impactul masurilor legislative in domeniu, aparand de fiecare data interesele membrilor sai in fata autoritatilor, prin interventii, memorii elaborate in numele sau ori impreuna cu alte organizatii similare si nu in ultimul rand prin actionarea in justitie.

In conformitate cu obligatiile si drepturile ce ii revin ca membru ordinar FIATA, USER a aprobat “Conditiile generale care reglementeaza activitatea caselor de expeditii” si gestioneaza pe plan national¬†documentele de transport FIATA. In calitate de membru USER, societatea dvs. isi va putea desfasura activitatea in cadrul “Conditiilor generale USER”. De asemenea, aveti posibilitatea utilizarii documentelor de transport specifice caselor de expeditii (FBL, FCR, FCT, FWR). USER este singura organizatie din Romania abilitata de catre FIATA sa gestioneze aceste documente. Conditiile FIATA pentru utilizarea lor impun incheierea unui contract de asigurare a raspunderii expeditorului. In iunie 1999, Adunarea generala USER a aprobat infiintarea unei sectiuni dedicata comisionarilor in vama, coordonata de un vicepresedinte. Avand in vedere specificul activitatii si problematica complexa a activitatii, sectiunea are un grad ridicat de autonomie., organizand reuniuni sau sustinand interventii / propuneri in interesul membrilor cu activitate de comisionar in vama.

Contact

Start typing and press Enter to search